12.09.2019

Make-up četke koje su potrebne svakoj ženi

Činjenica je da postoje žene koje redovno koriste četke za šminku i one koji to retko čine. Za ovu drugu grupu, koja je navikla da šminku nanosi rukama, svet četki može biti minsko polje u kome se nije lako snaći. Ali, stvari su zapravo mnogo jednostavnije. Napravili smo malo istraživanje i došli do liste od osam četkica koje su vam jedino potrebne da bi vaše lice uvek izgledalo besprekorno.
Važno je znati da u make-up svetu, četke prave veliku razliku prilikom nanošenja bilo kog preparata. Uz malo prakse i nekoliko dobrih četki, čak i amateri mogu postići odlične rezultate. Ako niste sigurni odakle da krenete, koje četke da uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu i kako da ih koristite, donosimo vam kratak vodič.

BUFFING ČETKA ZA TEČNI PUDER

1c 2917

Real Techniques Buffing Brush

Iako tečnu make-up podlogu većina žena nanosi prstima i postiže prilično dobre rezultate, za savršen ten ipak vam je potrebna četka zaobljenog vrha. Pre nekoliko godina pravu revoluciju napravila je Real Techniques Buffing četka. Danas, gotovo svaki proizvođač ima u ponudi svoju verziju ove make-up ikone i većina njih odličnog je kvaliteta jer stvaraju savršen profesionalni finiš u nekoliko brzih poteza.

PRECIZNA ČETKA ZA KONTURISANJE

2c 2917

Zoeva Cream Cheek Brush

Budimo iskreni, svaka žena želi da ima istaknute jagodice, a kako bi došli do svog cilja neophodna je četka za konturisanje kojom se nanose kremasti proizvod nešto tamnije boje od tečne podloge. Za najbolji efekat potrebno je uvući obraze u usnu dublju čime se stvaraju prirodne šupljine na koje se nanosi proizvod. Kako biste imali finu definiciju lica i savršen izgled kontura jako je važno dobro blendiranje.

KABUKI ČETKA ZA BRONZER

3c p 2917

Cala Naturale Womens Make-Up Kabuki Brush

Nakon što ste završili s konturama, koristite veću četku za bronzer kako biste stvorili efekat suncem okupane kože i ne zaboravite da je i ovde dobro blendiranje najvažnije. Bronzer se nanosi tako što se sa mekane kabuki četke najpre laganim tapkanjem odstrani višak proizvoda, a potom počevši od ruba čela napravite potez u obliku broja 3 kako bi zahvatili obraze i vilicu – mesta koja bi prirodno potamnela na suncu. Jedan lagani potez duž sredine nosa i nekoliko brzih po vratu stvoriće profesionalniji i prirodniji izgled.

ČETKA ZA KOREKTOR

4c 2917

Cala Naturale Bamboo Concealer Brush

Korektor je ključni make-up proizvod čijim nanošenjem kao gumicom brišemo tamne kolutove oko očiju, ali i sve druge nepravilnosti na licu. Čuvena šminkerka i kreativna direktorka kuće Lancôme Lisa Eldridge savetuje da uvek birate pljosnate i četvrtaste četke. Osim na podočnjake, korektor se stavlja i po sredini nosa i na sam vrh gornje usne. Jako je važno znati da postoji razlika među ovim proizvodima pa se jedna vrsta korektora nanosi na pomenuta područja radi senčenja lica dok se druga vrsta upotrebljava za prekrivanje bubuljica i drugih nepravilnosti.

ČETKA ZA RUMENILO

5c 2917

Cala Naturale Bamboo Blush Brush

Pravilnim nanošenjem male količine rumenila postižete najbolji rezultat jer blago obojeni obrazi čine da lice izgleda svežije. Potrebna vam je mekana četka nežnih dlaka koje će se lako prilagoditi obrazima. Rumenilo stavljajte ravnomerno u potezu od obraza ka spoljnjem rubu lica.

SPOOLIE ČETKA ZA OBRVE

6c 2917

Morphe M413 Brow Spoolie Brush

Za savršen izgled, obrve su ključne jer su okvir lice. Da biste ih pravilno oblikovali, pored odgovarajućih proizvoda, potrebna vam je i dvostrana četka. Ona se upotrebljava tako što se debljom stranom najpre nanese odgovarajuća senka potezima koje biste inače pravili olovkom. Na ovaj način mnogo suptilnije popunjavate praznine, a na samom kraju isčetkajte obrve drugom stranom koja je u obliku četke za maskaru.

PACKING ČETKICA ZA SENKE

7c 2917

Mac 242 Shader Brush

Iako se čini jednostavno i lako, nanošenje senki zahtevnije je nego što izgleda. Kako bi bili sigurni da možete stvoriti svaki make-up look trebaće vam malo prakse i minimalno dve četke. Prva od njih je manja, spljoštenog izgleda i čvrstih dlačica kojim ćete započeti kreiranje make-up looka na kapcima. Njena uloga je nanošenje boje na kapak svejedno da li želite da nanesete jedva primetni sloj nežne puderaste boje ili sloj intenzivne bronzane nijanse.

BLENDING ČETKICA ZA SENKE

8c 2917

Mac 217 Blending Brush

Za razliku od nanošenja boje na kapak, blendiranje različitih boja ili nijansi zahteva četku s mekšim dlačicama i zaobljenog vrha. Za postizanje savršenog prelaza mali potezi po liniji pregiba oka biće dovoljni da stopite različite nijanse ili boje.

Naslovna fotografija: @lenaherrrmann, @rosieglow
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite