nas mug 22316
23.03.2016

Make up dont’s: 5 najčešćih grešaka koje vam dodaju godine

Koliko dobar makeup može da naglasi prirodnu lepotu svake žene, toliko loša šminka može da upropasti njen izgled i da je učini znatno starijom. Dok konstantno jurimo za eliksirima mladosti, kremama i tretmanima koji osvežavaju naše lice, trebalo bi da akcenat stavimo i na makeup. Jer, samo jedan pogrešan potez nekada može da nas učini i 10 godina starijim. Zato smo sumirali najčešće greške koje žene prave, zato se potrudite da ih zaobilazite u širokom luku.

#1 Nanošenje previše pudera u prahu
Ukoliko se ne nanese pravilno, puder u prahu ima tendenciju da naglasi i najsitniju boru na našem licu. Zato je najsigurnije da birate lagane tečne podloge, a da biste ih fiksirali, nanesite samo tanak sloj pudera u prahu.

#2 Previše slojeva korektora
Tamni krugovi oko očiju i sitne bore mogu se lagano prekriti korektorom, ali birajte lagane formule i nemojte stavljati više od jednog sloja. Jer, u suprotnom možete samo naglasiti svaku boru koju imate.

#3 Tanke obrve
Tanke obrve čine da oči izgledaju umorno, a samim tim i dodaju godine. Zato se potrudite da zadržite svoj prirodan oblik ili se izveštite u iscrtavanju obrva.

#4 Nepravilno nanošenje rumenila
Rumenilo daje svežinu licu, ali moramo znati da se ono nanosi samo na jagodice. Ukoliko nanesete nešto niže ovaj makeup proizvod, vaše lice odmah izgleda opuštenije i starije. Zato je važno da pokreti koji pravite četkicom idu od vrha jagodica ka slepoočnicama.

#5 Naglašavanje samo donje linije trepavica
Baš kao rumenilo, i makeup očiju može stvoriti jako loše efekte. Najvažnije je da nikada ne stavljate crni krejon samo na donju liniju trepavica jer će tako vaše oči izgledati umorno, a istovremeno ćete naglasiti sve bore koje imate u toj regiji. Zato ovo područje istaknite nešto svetlijom nijansom, a crni krejon ili ajlajner ostavite za gornje kapke.

Foto: Instagram/makeupforeverofficial

Poslednje vesti
Ne propustite