nas mug 22316
02.04.2019

Make-up dont’s: 5 najčešćih grešaka koje vas čine starijim

Koliko dobar make-up može da naglasi prirodnu lepotu svake žene, toliko loša šminka može da upropasti njen izgled i da je učini znatno starijom. Dok konstantno jurimo za eliksirima mladosti, kremama i tretmanima koji osvežavaju naše lice, trebalo bi da akcenat stavimo i na make-up. Jer, samo jedan pogrešan potez nekada može da nas učini i 10 godina starijim. Zato smo sumirali najčešće greške koje žene prave, zato se potrudite da ih zaobilazite u širokom luku.

PREVIŠE PUDERA U PRAHU
Ukoliko se ne nanese pravilno, puder u prahu može da naglasi i najsitniju boru na našem licu. Zato je najsigurnije da birate lagane tečne podloge, a da biste ih fiksirali, nanesite samo tanak sloj pudera u prahu.

NEKOLIKO SLOJEVA KOREKTORA
Tamni krugovi oko očiju i sitne bore mogu se lako prekriti korektorom, ali birajte lagane formule i nemojte stavljati više od jednog sloja. Jer, u suprotnom možete samo naglasiti svaku boru koju imate.

TANKE OBRVE
Tanke obrve čine da oči izgledaju umorno, a samim tim i dodaju godine. Zato se potrudite da zadržite svoj prirodan oblik ili se izveštite u iscrtavanju obrva.

NEPRAVILNO NANOŠENJE RUMENILA
Rumenilo daje svežinu licu, ali moramo znati da se ono nanosi samo na jagodice. Ukoliko nanesete nešto niže ovaj makeup proizvod, vaše lice odmah izgleda opuštenije i starije. Zato je važno da pokreti koji pravite četkicom idu od vrha jagodica ka slepoočnicama.

KREJON NA VODENOJ LINIJI
Baš kao rumenilo, i make-up očiju može stvoriti jako loše efekte. Najvažnije je da nikada ne stavljate crni krejon samo na donju vodenu liniju jer će tako vaše oči izgledati umorno, a istovremeno ćete naglasiti sve bore koje imate u toj regiji. Zato ovo područje istaknite nešto svetlijom nijansom, a crni krejon ili ajlajner ostavite za gornje kapke.

Foto: @makeupforeverofficial

Poslednje vesti
Ne propustite