05.02.2017

Palete za konturisanje prilagođene vašem tenu

Dok je jedni hvale, a drugi osporavaju – konturisanje lica ipak je najpopularnija make-up tehnika. Važno je znati da pravilnom upotrebom bronzera i hajlajtera vaše lice može izgledati lepše i mršavije dok greške pri nanošenju ovih proizvoda uglavnom lice čine neurednim, pa čak i prljavim. Prvo pravilo koje morate da znate jeste da je ključ u dobrom blendovanju svih proizvoda tako da na licu nema oštrih linija, a kada ovladate ovom tehnikom, jako je važno i izabrati proizvode odgovarajuće boje. Odgovarajuće bronzere i hajlajtere morate izabrati u odnosu na to kakav je podton vaše kože. On se određuje u odnosu na boje vene na zapešću ruke. Ako su vam vene zelene podton je topao, ako su plavoljubičaste vaš podton je hladan, a ako imate kombinaciju ove dve boje vena neutralni ste podton. Kako biste izabrali odgovarajuće palete za konturisanje, donosimo vam najvažnija pravila.

1. HLADAN PODTON
Na osobama sa hladnim podtonom i svetlom kožom šminka se veoma intenzivno vidi te je glavni savet da biraju što neutralnije palete. Najvažnije je da vaš bronzer sadrži sive tonove, a izbegavajte sve bronzere koji u sebi imaju narandžastu boju.
Predlog: L’Oreal Infallible Sculpt

1k 5217

2. TOPAO PODTON
Žene sa nešto tamnijom kožom i toplim podtonom mogu da koriste i nešto tamniju paletu za konturisanje. Svi braonkasti i zlatni tonovi odlično će im pristajati, ali nikada nemojte birati boje koje su više od dva tona tamnije od vaše kože.
Predlog: Nyx Cream Highlight & Contour

2k 5217

3. NEUTRALNI PODTON
Ukoliko spadate u srećnice koje imaju neutralnu boju kože, spektar proizvoda koje možete da koristite znatno je veći nego kod osoba sa izrazito svetlim ili tamnim tenom. Ali ako želite praktičan savet, bolje vam je da birate palete sa sivim tonovima jer su neutralnije, pa se greške u šminkanju mnogo manje primećuju.
Predlog: Maybelline Face Studio Master Contour Light Medium

3k 5216

Foto: Instagram/annamartensson_photo, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite