30.09.2015

Mali fitness programi: Aplikacije kao najbolji intruktori

Letnja pauza je već odavno prošla i pravo je vreme da se ponovo vratimo treninzima. Oni koji nemaju naviku da vežbaju, možda bi trebali da baš ove jeseni steknu tu zdravu rutinu. Ponekad je teško naterati se na vežbanje pogotovo ako imamo u vidu vreme koje nam je potrebno da od kuće stignemo do teretane i da se potom vratimo. Srećom, danas postoje odlična rešenja i za one koji ne vole da gube vreme. Ona se kriju u vašem smart telefonu odnosno aplikacijama koje su svima dostupne. Donosimo vam spisak nekih od najboljih.

Fitnes Buddy

Ovo je besplatna aplikacija, koja se praktično ponaša kao fitnes instruktor, pružajući 300 različitih vežbi i treninga. Privukla je mnogo pažnje, pa je čak preporučena i u EPSN-u, ali i mnogim drugim magazinima. Za svaku vežbu ili trening daje detaljne instrukcije, kao i fotografije. Tu je takođe i niz animacija koje pomažu da se vežbe izvode na pravilan način i što pre uđe u rutinu. Sadrži i uputstva za vežbe sa tegovima, medicinskim loptama, kuglama i mnogim drugim spravama za vežbanje. Vežbe su podeljene u kategorije, tako da možete da birate na kom delu tela ćete raditi. Aplikacija je osmišljena sa ciljem da treninzi postanu vaša rutina.

Nike+ Training Club

Sportski brend Nike kreirao je ovu aplikaciju koja sadrži više od 100 vežbi, a svaki korisnik može da odabere da radi pojedinačne vežbe i treninge ili ceo program u trajanju od četiri sedmica koji će vas svakodnevno voditi sve bliže cilju – gubitku kilograma, toniranju tela ili povećanju snage. Isto tako, svake nedelje naći ćete novu vežbu, a aplikacija će pratiti vaš napredak putem NikeFuel bodova koji se automatski sinhroniziraju na vaš profil. Ova aplikacija takođe je besplatna i naišla je na odlične reakcije korisnika.

Jefit

Aplikacija Jefit ima najveću bazu podataka koja sadrži na hiljade vežbi i programa podeljenih prema delu tela. Odličan je saveznik za trening u teretani za sve one koji nemaju personalnog trenera. Sadrži detaljne instrukcije za svaku vežbu, zatim planer vežbanja, dnevnik za unos odrađenih treninga, postoji opcija koja prati vaš napredak, brojni tajmeri i druge mogućnosti. Jedina vrsta treninga koji se ne mogu raditi uz ovu aplikaciju jesu kario treninzi.

Sworkit

Ovo je idealno rešenje za sve koji smatraju da nemaju dovoljno vremena za vežbanje. Nudi nekoliko vrsta treninga poput yoge, treninga snage, kardio programa i istezanja, i to u vremenskim intervalima u rasponu od svega pet minuta do jednog sata. Takođe, možete odabrati deo tela na kojem želite da radite ili da napravite program po vašoj meri. Za početnike i za one bez inspiracije, postoje i vežbe koje samo treba slediti uz video objašnjenja i tajmer. Aplikacija je besplatna i veoma praktična.

Fitness Blender

Još jedna besplatna aplikacija koja lako može postati vaš najbolji saveznik u sticanju navike da trenirate. Osmišljena je tako da vam zameni personalnog instruktora tako da se veoma detaljno prikazuje svaki korak najrazlicitijih vežbi za svaki deo tela posebno ili za celo telo. Tu su i vežbe pilatesa i obavezno istezanje. Tutorijale prikazuju muškarci i žene, a vi možete po sopstvenim afinitetima izabrati svog trenera.

Foto: Nike+ Training Club

Poslednje vesti
Ne propustite