14.04.2017

Malo drugačija uskršnja jela po receptu Helene Malogorski

Uskršnja trpeza ne mora da podrazumeva isključivo tradicionlna, i po pravilu visokokalorična, jela nakon kojih nam je potrebna detoksikacija organizma. Bogata trpeza puna hrane neodoljivog ukusa moguća je i ako se odlučite za veganske specijalitete u kojima ćete moći da uživate bez grižnje savesti. Zato vam predlažemo da ove godine napravite male promene i u svoju prazničnu trpezu uvedete zdrave delicije koje se lako pripremaju, a sigurni smo da će vaša nepca uživati u svakom zalogaju. Naša stalna saradnica Helena Malogorski pripremila je za vas dva odlična recepta od potpuno prirodnih sastojaka. Reč je o uskršnjem pecivu koje možete sližiti kao sendviče ili uz slasni sos od tartufa.
Ako vam nije lako da se odreknete uobičajnih uskršnjih specijaliteta, ovi zdravi zalogaji biće odlična dopuna vaše praznične trpeze. 

1hm 14417

USKRŠNJE PECIVO NA DVA NAČINA

Sastojci:
7 supenih kašika pulpe od lešnjaka (ostatak od lešnjikovog mleka)

3 supene kašike zobenog brašna
5 supenih kašika brašna od leblebije
2 supene kašike mlevenog zlatnog lana
2 supene kašike maslaca od indijskog oraha
1 supena kašika jabukovog sirćeta
1 kafena kašičica soli

Priprema: Pomešati sve sastojke tako da se dobije homogena masa. Smesu staviti u kalup u obliku jajeta ili u drugi kalup po želji. Peci na 180°C oko 25 minuta.

Ove ukusne i zdrave hlebiće možete služiti kao sendvič-ražnjice sa punjenjem od mešavine sojine pavlake, čeri paradajza, crnih maslina, oraha i vodene cestoslavice.
U drugoj verziji možete ih poslužiti uz namaz od tartufa i crnim maslinama. Po želji jelu možete dodati jestivo cveće koje izvrsno nadopuniti ove ukuse.

Poslednje vesti
Ne propustite