22.02.2017

Mango ima prvu eco-friendly kolekciju

Španski brend Mango predstavio je “Committed” kolekciju sačinjenu od modela izrađenih od održivih materijala, koja reflektuje posvećenost brenda da nastavi rad u ekološki prijateljskoj sredini usvajajući kriterijume održivog razvoja. “Mango Committed” capsule kolekcija ujedno je zvezda martovske kampanje i biće dostupna u selektovanim prodavnicama širom sveta uključujući Srbiju i Crnu Goru.

2m 22217

“Mango Committed” čini 25 ženskih komada u minimalističkom stilu, u kojoj dominiraju inovativne forme i volumeni. Tu su i muški modeli koji za sada nisu dostupni na našem tržištu. Tkanine od kojih je sačinjena kolekcija su eco-friendly – organski i reciklirani pamuk, reciklirani poliester i Tencel® bojeni ekološkim bojama neutralne palete. Svaki artikal ima međunarodni sertifikat koji garantuje njihovo ekološko poreklo, a izrađeni su u fabrikama u Portugaliji, Turskoj i Maroku.

5m 22217

Kampanju, čije su glavne zvezde modeli Raquel Zimmermann i Mathias Lauridsen, snimio je Josh Olins, dok stajling potpisuje Aleksandra Woriniecka. Atraktivne fotografije i video materijal su nastali u legendarnoj Maison Gaudet, remek delu organske arhitekture sa potpisom Antti Lovag, smeštena u Tourrettes-sur-Loup.

3m 22217

“Mango committed” kolekcija je deo Take action projekta, kojim španski brend dokazuje da je svestan neophodnosti usvajanja ekoloških principa u svakodnevnim aktivnostima i kriterijuma održivog razvoja u svim oblastima poslovanja. To je razlog zbog kojeg poslednjih godina preduzimaju brojne inicijative među koje se ubraja i Take Action projekat.

1m 22217

Ženska kolekcija će od marta biti dostupna u Mango prodavnicama u Beogradu – Delta city, Ušće shopping center i Knez Mihailova 20, Novom Sadu – BIG Shopping center i Podgorici – Delta city.

8m 22217

9m 22217

4m 22217

6m 22217

7m 22217

10m 22217

Poslednje vesti
Ne propustite