18.08.2015

Marko Ilijev i Saša Stević: Želimo da brend Mates plasiramo van granica Srbije

Mladi domaći dizajneri Marko Ilijev i Saša Stević udružili su svoje kreativne snage i stvorili brend MATES koji je svojom jedinstvenom estetikom postao pravo osveženje na našoj modnoj sceni. Modeli kreirani sa mnogo ljubavi  odišu savršenim spojem Markove naklonjenosti minimalizmu i Sašinoj strasti prema kostimu. Svedeni krojevi i elementi neočekivanog postali su zaštitni znak njihovih kolekcija. Tako je prva bila inspirisana bajkom o Uspavanoj lepotici sa dominantnim mračnim koloritom, a u drugoj su predstavili modele pastelnih boja. Dok pripremaju svoju treću kolekciju, za koju kažu da će biti potpuno drugačija od prethodnih, razgovarali smo sa ovom dvojicom talentovanih momaka koji imaju ambiciju da osvoje svetsko tržište.  

Kako ste došli na ideju da zajednički osnujete brend?

– Sama ideja o osnivanju brenda rodila se veoma spontano, možda kao bunt i željda da uradimo nešto sami dok smo još uvek studenti.

Kako je brend dobio ime?

– Uzimajući u obzir da smo se upoznali kao kolege na fakultetu i da smo mnoge školske zadatke radili u istoj grupi nekako smo mislili da je MATES najprikladniji naziv za naš brend.

Da li je teško raditi u timu? Imate li uvek iste vizije ili su nekad različite?

– Svakako da je rad u timu veliki izazov, koliko može biti prednost toliko i mana. Za sada uspešno delimo obaveze i sarađujemo. Vizija nam je ista, ali nemamo uvek iste ideje, posmatramo različito neke situacije i mislimo da upravo to daje šarm brendu MATES.

4p m 9715

Gde pronalazite inspiraciju?

– Inpiraciju često pronalazimo na ulici, u svakodnevnim razgovorima, filmovima i opet se vraćamo na onu kliše rečinicu da inspraciju pronalazimo u svemu.

Vaša druga kolekcija dosta se razlikuje od prve, hoćete li trećom kolekcijom napraviti još jedan zaokret?

– Treća kolekcija će svakako biti drugačija i od prve i od druge. Pošto smo mladi, trudimo se da pokažemo šta sve možemo i umemo. Želimo da iznenadimo publiku svakom novom kolekcijom, ali nastojimo i da pored toga formiramo lični pečat.

Pripremate li nove modele za jesen i kakvi će oni biti?

– Kolekcija je uveliko u izradi i možemo reći da će se razlikovati od prošlih kolekcija.

Hoćete li organizovati reviju ili prikazati nove modele u okviru neke od modnih manifestacija?

– Svakako planiramo da novu kolekciju predstavimo publici, ali još odlučujemo na koji način.

1pp m 17816

Kako izgleda idealna MATES žena?

– Samouverenost je epitet koji krasi svaku MATES ženu.

Gde se mogu kupiti vaši modeli?

– Modele MATES brenda možete kupiti u P1 Concept Store-u u ulici Kralja Petra 75 u Beogradu. Osobe koji nisu u mogućnosti da dođu u P1 Concept Store mogu nas kontaktirati putem maila i Facebook stranice.

Jeste li zadovoljni dosadašnjim pozicioniranjem brenda na našem tržištu?

– Uzimajući u obzir da smo prisutni na tržištu manje od godinu dana možemo ponosno reći da smo zadovoljni, ali i da svakodnevno radimo na proširenju tržišta.

Kakve su vaše ambicije za budućnost?

– U budućnosti želimo da proširimo naš brend i da ga plasiramo van granica Srbije.

 

Poslednje vesti
Ne propustite