10.02.2017

Materijal sezone uvukao se u nove kolekcije high street brendova

Ako se sećate ekscentričnih i upečatljivih stajlinga pop ikona iz osamdesetih onda sigurno pamtite da je nezaobilazan materijal u njihovim ormarima bio moćni vinyl. Madonna i Blondie obožavale su ovaj sjajni tekstil koji može i najobičniji komad, kao što su pencil suknja ili top, učiniti statement komadom.

Kenzo

Kenzo

Poslednjih godina vinyl je nepravedno bio zaboravljen, ali je već prošle sezone počeo stidljivo da se uvlači u kolekcije pojedinih dizajnerskih kuća i high street brendova. Ikone stila poput Alexe Chung ili Gilde Ambrosio brzo su zavolele novi trend te je vinyl postao “glavna zvezda” ovosezonskih kolekcija velikog broja modnih kuća.

Gilda Ambrosio

Gilda Ambrosio

Dizajner Kenzo Takada bio je najviše oduševljen povratkom ovog ekstravagantnog materijala te on čini nezaobilazan deo njegove prolećne kolekcije, a kuće poput Lanvina i Saint Laurenta takođe su se poigrale sa šarmantnim vinylom i kao rezultat dobile veoma upečatljive komade.
Poslednji dokaz da je ovo definitivno materijal sezone jeste revija brenda Tommy Hilfinger održana pre dva dana u Los Anđelesu. Na predstavljanju ovosezonske kolekcija, koja je nastala u saradnji sa modelom Gigi Hadid, moglo se videti desetine upečatljivih i pantalona, šortseva i suknji od vinyla.

TommyXGigi

TommyXGigi

Saint Laurent

Saint Laurent

Ova eklektična i sjajna tkanina veoma je praktična za kombinovanje, iako se možda na prvi pogled ne čini tako. Pravi je izbor kada želite da se izdvojite iz mase, jer garantuje da ćete se istaknuti u gomili. Ona ističe ženski seksipil, a dok komade jednostavnih krijeva čini posebnim, upečatljive kreacije vinyl garantovano pretvara u ekstravagantne komade koji se mogu poneti i u najvažnijim prilikama.

Saint Laurent

Saint Laurent

Lanvin

Lanvin

Kenzo

Kenzo

Mnogi high brendovi sledili su primer dizajnerskih kuća te su u svoju ponudu uvrstili veoma zanimljivu odeću visokog sjaja, a nama je najveću pažnju privukla mini suknja crvene boje iz Stradivariusa, kao i mantil iz Manga. Pogledajte u našoj galerije pristupačne komade od vinyla koje možete kupiti u domaćim radnjama.


Foto: Vogue Runway, Instagram/gildaambrosio, Mango, Stradivarius, H&M

Poslednje vesti
Ne propustite