26.08.2015

Miloš Đorđević: Otvaranje Monument Green restorana bio je izazov koji smo uspešno savladali

U želji da se prilagode savremenom dobu i gradu koji živi urbanu kulturu, pre devetnaest godina nastao je prvi u nizu Monument restorana koji su brzo postali omiljeno mesto za kvalutetne obroke. Zdrave namirnice koje ne opterećuju organizam i brza priprema jela izuzetnog ukusa, glavne su prednosti ovog popularnog lanca. Tim koji pobeđuje ove godine susreo se sa novim izazovom na koji je uspešno odgovorio. U okviru popularnog novobeogradskog Life Active Heath Club-a, otvoren je novi Monumetn Green restoran prilagođen ljudima koji vole izbalansiranu ishranu.

3p mg 26815

Suvlasnik restorana, Miloš Đorđević predstavio nam je koncept ovog novog mesta u poslovnom centru prestonice.
– Svi naši restorani nalaze se na prometnim lokacijama gde je život ubrzan, pa je koncept takav da se u njima služe zdravi obroci napravljeni od namirnica proverenog kvaliteta, a za pripremu jela je potrebno najviše petnaestak minuta. To je prilično težak zadatak, ali smo zahvaljujući odličnom osoblju uspeli u tome. Otvaranje novog restorana u okviru Life Active Health Club-a bio je poseban izazov jer je reč o sredini u kojoj vreme provode ljudi kojima je zdrava ishrana prioritet – počinje priču Miloš i nastavlja:

1p mg 26815

– Pre tri godine u svim našim restoranima uveli smo Green line meni koji je nastao u saradnji sa stručnjacima koji se bave fizičkom pripremom i nutricionistima. Zdrave obroke nije lako napraviti u restoranu za kratko vreme, ali smo uspešno odgovorili zadatku. Jela sa tog menija našla su se u novom retsoranu, međutim, to nije bilo dovoljno. U ponudi smo morali da uvrstimo i specijalitete od mesa, salate, sendviče…

nas 2 mg 26815

U kreiranju menija, novog Monument Green-a, glavnu ulogu je imao čuveni beogradski ugostitelj Aleksandar Pestelek, veliki zaljubljenik u italijansku kuhinju, koji je čuven po restoranu Ipanema, koji je obeležio jednu eru Beogradskog ugostiteljstva.
– Uspeli smo da privolimo Aleksandra da se pridruži našem timu i u saradnji sa njim nastao je meni sa zdravim jelima spravljenim od posebno biranih sastojaka, a ono što je najbolje gosti ne čekaju duže od sedam do petnaest minuta na posluženje. Jela su prilagođena ljudima koji vežbaju i koji će posle obroka u našem restoranu moći da odu na trening, jer im ona neće opteretiti želudac, ali i zaposlenima koji nakon ručka mogu mirno da se vrate na posao.

2p mg 26815

U ponudi su različite vrste doručka, zatim sendviči od hleba koji se priprema u restoranu i ne sadrži aditive, mnoge vrste salata, pice i paste po originalnoj italijanskoj recepturi, a sve to uz Green line meni. Na njemu su jela prilagođena onima koji ne vole meso, poput različitih vrsta rižota, integralnih pljeskavica , pirea od crnog luka ili brokolija, različite vrste proje, pica od belanaca… A za sladokusce, tu je i kolač od maline bez šećera i bez glutena.
– Pored svakog jela iz Green line ponude nalaze se pintogrami koji prikazuju da su ona odlična za detoksikaciju, produženu sitost, brzu varljivost, bez glutena i prilagođena veganima.

5p mg 26815

U novoj Monument oazi svoje ukuse zadovoljiće svi od gurmana do vegetarijanaca, a čitava ponuda je utkana u svedeni meni koji neće opteretiti goste. Zato je samo dva meseca nakon otvaranja već stekao stalne goste koji rado uživaju u ukusnim obrocima.
-Reakcije gostiju su takve da nam se stalno vraćaju, a to je ugostiteljima najvažnije. Mislim da smo novi koncept postavili na zdrave noge i da ćemo zajedno sa Life Active Health Club-om još dugo uspešno hodati – zaključuje Đorđević.

6p mg 26815

Poslednje vesti
Ne propustite