08.03.2020

Na Instagramu smo pronašli odlične ideje za uređenje dnevne sobe

Mada nam Instagram često oduzima mnogo više vremena nego što bismo to želeli, ova društvena platforma jedna je od najvećih baza za inspiraciju u mnogim oblastima, a jedna od njih svakako je i uređenje enterijera. Ukoliko ste odlučili da u narednoj godini unesete promene u svoj životni prostor, odlične ideje naći ćete upravo na ovoj aplikaciji. Bilo da ste minimalista ili boem u duši, osoba koja više voli monohromatske prostore ili toplu atmosferu i snažne kolorite, inspiraciju za savršeno estetsko rešenje naći ćete na Instagramu, tačnije na profilima specijalizovanim za dizajn enterijera. U nastavku vam donosimo 10 Instagram ideja za uređenje dnevne sobe, koja je baza svakog doma.

BEZVREMENA ELEGANCIJA

1 dnevna s

@em_henderson

Bezvremena elegancija je dizajnerski potpis Emili Henderson, pa ni ova dnevna soba nije izuzetak. Svoj cilj postigla je kombinacijom sivog kauča, geometrijskog tepiga i kožnog taburea. Retro momenat udahnut je izborom rustične drvene komode, a moderna lampa koja se nalazi pored nje i odudara od svih ostalih komada nameštaja, pokazuje da se suprotnosti, ipak, privlače.

MODERAN ENTERIJER

2 dnevna s

@ashe_leandro

Glavni aduti ovog enterijera su visoki plafoni i neobični prozori, a kada je reč o izboru nameštaja, u prvom planu je bogata tekstura materijala od kojih je izrađen. Mada je ovo modran dizajn, prostor i dalje odiše toplinom, koju svi želimo u svom domu.

SOFISTICIRANA DNEVNA SOBA

3 dnevna s

@brooketestoni

U ovoj dnevnoj sobi sve je uglađeno i prefinjeno, a par rudimentalnih stolica čitavoj priči dao je novu dimenziju, jer je razbijena monotonija neutralnih boja. Osim toga, važna funkcija ovih stolica bila je da povežu nameštaj svetlih boja u dnevnoj sobi sa crnim kaminom.

BOHO STIL

4 dnevna s

@talirothdesigns

Samo osvedočeni minimalisti mogu da odole ovakvoj boho dnevnoj sobi sa mnogo detalja, koji su savršeno uklopljeni u celinu. Rapsodija boja nikog neće ostaviti ravnodušnim, a nameštaj se odlično uklopio uz retro plafon i kamin.

PRIRODA KAO INSPIRACIJA

5 dnevna s

@jpdinteriors

Zahvaljujući kombinaciji neutralne palete boja i prirodnih materijala – drveni stočić, kauč i prostirka od rafije, ova dnevna soba izgleda udobno i pročišćeno. Zelenilo na stolu razbija monotoniju boja dok je starinski kamin zaslužan za retro vibraciju.

SKANDINAVSKI ŠIK

6 dnevna s

@scandinavianhomes

Udobna skandinavska dnevna doba odiše jednostavnim dizajnom, a svaki komad ima svoju svrhu. Mali dvosed savršeno se uklopio između polica za knjige, koje su samo naizgled nasumično raspoređene. Lampe iznad dvoseda čine celinu sa lusterom, a momenat ušuškanosti postognut je zahvaljujući tepihu i stolici u boji karamele.

SOBA OKUPANA SUNCEM

7 dnevna s

@amberinteriors

Volimo sve što radi Amber Levis, vlasnica kompanije Amber Interiors, a ova dnevna soba nam je jedna od njenih omiljenih. Zahvaljujući visokim plafonima i velikom broju prozora, prostorija je bukvalno okupana svetlošću, dok kombinacija dezena i tekstura samo povećava dobre vibracije.

RAZIGRANI DIZAJN

8 dnevna s

@jeanstofferdesign

Ova dnevna soba savršen je primer kako čak i prostor sa neobičnim komadima nameštaja može odisati toplinom i elegancijom. Razigrani luster, drveni stočići u obliku pravugaonika i apstraktne umetnine odlično se slažu sa gredama na plafonu i nameštajem u neutralnim tonovima.

EGZOTIČNA PROSTORIJA

9 dnevna s

@dabito

Ko kaže da vaš životni prostor mora biti u skladu sa sredinom u kojoj živite? Prostirka od rafije, stolica od ratana i tanjiri na zidu, ovoj dnevnoj sobi dali su dozu egzotike, iako nije narušena udobnost. Za ovakav enterijer verovatno bi se odlučili samo avanturisti, a slične dekore savršeno bi upotpunili svi detalji sa putovanja.

GLAM KLASIKA

10 dnevna s

@hunted_interior

Iako je reč o relativno malom prostoru, tonovi dragulja, coffee table knjige i veliko ogledalo čine da prostor odiše glamurom. Ipak, dnevna soba je i dalje udobna i ušukana što čini da se svako, ko kroči u nju, oseća prijatno.

Naslovna fotografija: @scandinavianhomes
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite