19.02.2021

Najbolje make-up podloge za masnu kožu koja uvek prosijava

Pronaći idealan tečni puder često predstavlja dugotrajan put koji je isprepletan isprobavanjem različitih proizvoda jer malo koji može da zadovolji baš sve kriterijume kvalitetne make-up podloge. Poseban izazov imaju žene s masnom kožom koja je sklona prosijavanju čak i kada koriste formule s mat efektom. Verujemo da se svaka od njih može identifikovati sa situacijom u kojoj izlazi iz kuće sa savršenim tenom, ali im je već posle 2 ili 3 sata potrebna ozbiljna korekcija, jer je došlo do prosijavanja, pre svega u području T zone. Kao odgovor na ovaj problem, kozmetička industrija poslednjih godina lansirala je niz matirajućih podloga koje su veoma teške, često stvaraju osećaj maske na licu i dovode do drugog problema – cakey efekta koji svima dodaje godine.

1 puder mk

@vallibeatrice

Da li svi mat puderi moraju stvarati cakey efekat? Odgovor je ne, jer postoje formule koje regulišu lučenje sebuma, a istovremeno se lako stapaju sa kožom pružajući joj baršunast izgled. Reč je o nekomogenim formulama koje ne sadrže ulje i zbog toga ne začepljuju pore, a vrlo često u svom sastavu imaju sastojke koji apsorbuju masnoću s lica, poput gline ili silicijum. Mi smo pronašli čak devet podloga sa kojima možete biti sigurni od jutra do večeri, a pružaju meku prekrivenost i prirodan izgled lica.

2 puder

Too Faced Peach Perfect tečni puder

Ako bismo morali da se odlučimo za jedan puder koji je naš apsolutni favorit, onda bi to bio ovaj inovativni proizvod brenda Too Faced. U pitanju je formula nove generacije sa mat finišem koji izgleda potpuno prirodno, a koža dobija blur efekat. Peach perfect puder dolazi čak u 30 različitih nijansi, ima srednju prekrivnu moć, postojan je 14 sati i kontroliše lučenje sebuma.

3 puder

Clinique Stay-Matte Oil-Free tečni puder

Ovo je definitivno jedna od najpopularnijih tečnih podloga za sve koji žele mat puder koji ima prirodan finiš. Moćna formula drži sjaj pod kontrolom, upija ulje i odolijeva znoju. Postojan je osam sati, veoma je lak za nanošenje i ima srednju prekrivnu moć.

4 puder

L’Oreal Infallible Pro-Matte tečni puder

Kada je reč o drogerijskim favoritima, ovo je definitivno jedan od najboljih pudera za masnu kožu koji može da izađe na crtu čak i luksuznim formulama. Infallible Pro-Matte postojan je čak 24 sata i mada je nešto teži od dva prethodno pomenuta proizvoda, ni ovaj ne stvara cakey efekat. Prilično je lak za nanošenje, a odoleva čak i znoju i velikoj vlagi.

5 puder

Giorgio Armani Beauty Power Fabric Longwear tečni puder

Gotovo da nema osobe koja je probala ovaj puder, a koja nije saglasna sa tim da je vredan svakog uloženog dinara. Kremasta formula sa jako finim pigmentima pruža prilično veliku prekrivenost u jako tankom sloju. Lice nakon nanošenja izgleda prirodno i sveže, iako je ovo puder sa matirajućim finišem.

7 puder

Make Up For Ever Matte Velvet Skin tečni puder

Slično kao i L’Oreal Infallible Pro-Matte, i ovaj proizvod je postojan čak 24 sata i prekriva sve nesavršenosti. Radi se o puderu koji ima potpunu prekrivnu moć, ali ne stvara osećaj maske niti cakey efekat. Kremasta formula veoma je laka za aplikaciju i što je najvažnije ne zatvara pore, pa koža može da diše tokom celog dana.

8 puder

Becca Matte Skin Shine Proof tečni puder

Ovaj puder takođe je jedan od naših favorita, pre svega zbog lagane teksture i prirodnog izgleda. Proizvod je jako postojan i reguliše lučenje sebuma, a sadrži i vitamine E i A zbog kojih ne isušuje kožu i štiti je od slobodnih radikala.

9 puder

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear tečni puder

Mada se oko pudera sa Fenty Beauty potpisom stvorio veliki hype zbog ogromnog raspona nijansi u kojima dolaze, ovaj make-up proizvod zaslužuje malo više pažnje. U pitanju je veoma lagana formula sa mat završnicom, koja ostaje nepromenjena od jutra do večeri. Puder je pogodan za sve tipove kože – normalnu, suvu, kombinovanu i masnu, a kreiran je tako da svima odgovara.

10 puder

NYX Professional Makeup Stay Matte But Not Flat tečni puder

Veliki izbor nijansi, jedan je od aduta i ovog pudera. Reč je o matirajućoj formuli bez ulja, koja je obogaćena mineralima. Veoma je prijatan na koži i ima visoku prekrivnu moć.

11 ouder

NARS Velvet Matte Skin Tint tečni puder

Ovo je podloga najnovije generacije koja ima baršunast finiš, a koža izgleda kao da je upravo provučena kroz filter na mobilnom telefonu. Puder je bogat antioksidantima i štiti kožu od štetnih uticaja iz spoljne okoline.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @vallibeatrice
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite