nas 1 pt 27519
27.05.2019

Najbolji recept za prolećnu testeninu

Postoji li uopšte osoba koja može odoleti slasnoj testenini uz čašu dobrog vina? Iako se o ukusima ne raspravlja, uživanje u ovom italijanskom specijalitetu univerzalna je gastro navika jer se testenina se prosto obožava. Ovo naročito važi tokom proleća kada je sezonsko povrće, u kombinaciji s maštovitim sosevima, savršen spoj s testeninom.

1pt 27519

Uživanje u ovakvoj hrani odlična je podloga za aktivnosti kojima volimo da se prepustimo tokom toplih dana. Daje nam potrebnu količinu energije, a ne pada teško na stomak. To je još jedan razlog zašto posebno u proleće volimo jela s testeninom. Uz dodatak povrća imamo sve potrebne vitamine koje naše telo želi. Uostalom, nemoguće je biti loše volje uz testeninu. Postoji mnogo vrsta testenina sa sezonskim povrćem, a mi vam donosimo recept za laganu pastu s tikvicama.

2pt 27519

Sastojci:
400 g testenine
0,5 l pavlake za kuvanje
1 velika tikvica
4 češnja belog luka
50 g pinjola
parmezan
so
biber
maslinovo ulje

Priprema: Narežite tikvicu na žilijen, a kako bi obrok bio još zdraviji, ne morate joj skidati koru. Ispržite beli luk na maslinovom ulju, pa dodajte tikvice. Sve mešajte dok tikvice ne omekšaju. Dodajte prethodno propržene pinjole, pavlaku za kuhanje i začine. Prelijte sos preko skuvane testenine i dodajte parmezan.

Foto: foodrevolution.org, @cookrepublic

Poslednje vesti
Ne propustite