nas hk 20819
05.01.2020

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom za zdravu i mladoliku kožu

Klinički je dokazano da se od 25. godine smanjuje prisustvo hijalurona u koži, pa tako u 35. godini pada na 80%, u 55. na 40%, da bi posle šezdesete njegova koncentracija u koži bila manja od 20%. To dovodi do starenja kože, čiji su prvi znaci umorno lice i nazolabijalne bore, sledi pojava mimičnih bora koja je obično praćena izrazito suvom kožom, a na kraju i pad tonusa, naročito u predelu ovala lica (takozvani viseći obrazi). Kako bi usporili proces starenja, dermatolozi preporučuju da već od 25. godine u svoju svakodnevnu rutinu uključimo preparate na bazi hijalurona, među kojima najsnažnije dejstvo imaju serumu jer sadrže najviši procenat ove kiseline.

1hk 20819

@vichyusa

Prilikom izbora ovih preparata najbolje je da se odlučite za one koji sadrže hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih masa, koja će prodredi u različite slojeve kože. Stručnjaci ističu da hijaluronska kiselina visoke molekularne mase stvara nevidljivu barijeru na površini kože za zadržavanje vlage i popunjavanje tankih linija i bora dok hijaluronska kiselina niske molekularne mase prodire u kožu i popunjava je iznutra i podstiče ćelijsku obnovu. Proizvodi nove generacije obično su obogaćeni i drugim sastojcima, kao što su različiti antioksidanti ili termalne vode pa predstavljaju pravi eliksir za kožu. U nastavku smo izdvojili najbolje među njima.

2hk 20819

Dr. Barbara Sturm Hyaluronic Serum

Ovaj luksuzni serum sadrži molekule hijaluronske kiseline dugog lanca za trenutno osveženje kože, kao i molekule kratkog lanca za dugoročan efekat hidratacije.

3hk 20819

Vichy Mineral 89 Booster

Booster s termalnom vodom intenzivno hidrira kožu, jača njenu zaštitnu barijeru i poboljšava tonus. Formula ne sadrži parabene, mineralna ulja i silikone.

4hk 20819

L’oreal Paris Revtalift Filler Serum

Hijaluronski serum umanjuje vidljivost bora, hidrira kožu, vraća volumen dok konture lica izgledaju definisano.

5hk 20819

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

Jedinstvena formula koja sadrži čistu hijaluronsku kiselinu, vitamin B i madekazozid doprinosi punijem izgledu kože, obnavlja njenu barijeru i pospešuje obnovu. Sadrži hijaluronsku kiselinu i niske i visoke molekularne mase.

6hk 20819

Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration Serum

Ovaj serum prodire duboko u kožu bez narušavanja njene ravnoteže. Osim hijaluronske kiseline, sadrži i vitamin B5, kao i ekstrat ananasa – ceramid, pa tako može rešiti mnoge kožne probleme – od dehudratacije do pigmentacija. Prepuručuje se osobama sa suvom kožom.

7hk 20819

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Moćna kombinacija hijaluronske kiseline i vitamina B5 jedan je od aduta i ovog proizvoda. The Ordinary serum sadrži tri različite vrste hijaluronske kiseline koja prodire u sve slojeve kože.

8hk 20819

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II

Kultni serum sa više od 150 međunarodnih priznanja obnavlja i hidrira kožu zahvaljujući ChronolukCB ™ tehnologiji, antioksidantima i hijaluronskoj kiselini.

9hk 20819

Dior Capture Youth Plump Filler Age-Delay Plumping Serum

Ovaj serum sadrži prirodnu hijaluronsku kiselinu, različite molekularne mase, dobijenu iz fermentisane pšenice dok je drugi adut proizvoda ekstrat irisa, koji je moćan antioksidant.

Naslovna fotografija: @esteelauder, Promo
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite