nas-bb-191216
02.03.2019

Najbrži i najukusniji banana bread

Banana bread ili hleb od banane poslednjih godina sve je popularnija poslastica i kod nas, a to nas i ne čudi budući da se brzo priprema i izvanrednog je ukusa. Osim toga, pravi se od prezrelih banana te je savršen način da utrošite voće koje biste inače bacili. Ovaj kolač nastao je tridesetih godina prošlog veka u Americi, a danas je dobio i mnoge moderne varijante te mu se često dodaju orašasti plodovi ili borovnice i maline, pa čak i različiti filovi od vanile. Mi vam ovog puta donosimo originalni recept koji smo pronašli na blogu Magnolia autorke Joanne Gaines. Možete ga konzumirati kao poslasticu, a odličan je izbor i za doručak.

1bb-191216

Sastojci:
1 šoljica šećera
200g putera
2 jaja
4 izgnječene banane (birajte što zrelije)
2 šoljice brašna
1 kašičice sode bikarbone
2 kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
50gr oraha (po izboru)


Zdrava domaća čokolada od samo tri sastojka


Priprema:
Umutite mikserom puter, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jaja i izgnječene banane i nastavite da mutite još minut ili dva. Na kraju dodajte i preostale sastojke i mutite sve dok ne dobijete kompaktnu masu. Izručite sve u vatrostalni pleh i pecite na 230°C oko 40 minuta odnosno dok kolač ne dobije finu bakarnu boju.

2bb-191216

Recept i foto: Magnolia

Poslednje vesti
Ne propustite