nas nk 16619
29.11.2019

Najčešće greške koje uništavaju vašu kosu

Lepa i negovana kosa važan je deo izgleda svake žene. Bez obzira na boju ili dužinu, negovana kosa večiti je trend, ali i najbolji modni dodatak. Ukoliko želite da o svojoj kosi brinete poput profesionalca i svaki dan uživate u njenom volumenu i sjaju, pprimenite naredne savete i izbegnite česte greške koje skoro sve žene prave.

UČESTALOST PRANJA ZAVISI OD STRUKTIRE DLAKE
O tome koliko ćete često prati kosu zavisi od njene strukture. Ukoliko imate tanku kosu trebalo bi da je perete svakodnevno ili svaki drugi dan. Ako imate gušću i oštriju kosu, možete je prati svaki drugi dan, ili čak jednom do dva puta nedeljno.

KORISTITE HLADNU VODU
Pranje kose u toploj ili vrućoj vodi navika je gotovo svake žene, ali ujedno i velika greška. Topla ili vruća voda otvara folikule i kosu čini osetljivijom i ispucalom. Stručnjaci savetuju da kosu šamponirate pod mlazom mlake, a ispirete pod mlazom hladne vode.

1nk 291119

NE KORISTITE PREVIŠE ŠAMPONA
Da biste dobro oprali kosu, nije potrebno previše šampona i pene. Dovoljno je da utrljate malo šampona koji ćete pomoću vode proširiti dalje po kosi i zatim ga ostaviti da odstoji na glavi minut ili dva. Više šampona ne znači i bolje pranje.

MENJAJTE ŠAMPONE
Stručnjaci naglašavaju kako slobodno možete menjati šapon jednom mesečno. Ukoliko kosu često tretirate različitim proizvodima kao što su gel ili lak za kosu i slično, s vremena na vreme potrebna je i primena posebnih vrsta šampona za dubinsko čišćenje.

MASKA UMESTO BALSAMA
Maske su hranljivije od balsama. Ukoliko imate oštriju kosu, koristite ih na celom vlasištu, a osobe s tanjom kosom, masku bi trebalo da koriste samo na krajevima.

2nk 291119

Foto: Instagram (@elaisaya)

Poslednje vesti
Ne propustite