17.03.2021

Najčešći mitovi o čišćenju lica na koje bi odmah trebalo da zaboravite

Čišćenje lica najvažniji je korak u celokupnoj beauty rutini. Samo kada temeljno operete kožu svi proizvodi, poput kremi i seruma, imaće optimalno dejstvo. Možda ste do sada mislili da znate kako se pravilno uklanjaju nečistoće s lica, međutim, proverite da li pravite neki od narednih propusta. U nastavku vam otkrivamo najzastupljenije mitove kojih bi odmah trebalo da se oslobodite, ukoliko želite da vaš ten bude blistav ili da nemate bubuljice.

@josefinevogt

MIT BROJ 1: DOVOLJNO JE OČISTITI LICE JEDNOM DNEVNO

Odavno smo naučili lekciju da pre spavanja moramo temeljno da operemo lice, kako bi uklonili sve tragove šminke. Međutim, podjednako je važno očistiti lice i nakon buđenja. Kao što uveče otklanjamo make-up i sve druge nečistoće koje su se nakupile tokom dana, isti postupak bi trebalo ponoviti i ujtru da bi kožu pripremili da apsorbuje preparate za hidrataciju.

MIT BROJ 2: NIJE POTREBNO PRATI RUKE PRE ČIŠĆENJA LICA

Koliko god da vam se čini da su vam ruke čiste, obavezno ih temeljno operite sapunom pre nego što počnete da obavljate svoju beauty rutinu. To je jedini način da budete sigurni da ste otklonili svu prljavštinu i sve bakterije sa lica.

MIT BROJ 3: PILING LICA DOZVOLJEN JE SVAKOG DANA

Devojke s masnom i problematičnom kožom često posežu za jakim sredstivama za čišćenje poput pilinga koji sadrže abrazive. Međutim, preterana upotreba ovih preparata može još više pogoršati stanje. Za uklanjanje nečistoća trebalo bi koristiti blaga sredstva poput miceralnih voda dok je piling dozvoljen najviše dva puta nedeljno.

MIT BROJ 4: VRUĆA VODA JE NAJBOLJA ZA UMIVANJE

Temperatura vode kojom se umivate veoma je važna. Mnoge devojke imaju pogrešno uverenje da je dobro prati lice vrućom vodom koja otvara pore, ali to nije istina. Naprotiv, vruća voda isušuje kožu i stvara crvenilo i druge iritacije dok istovremeno loše utiče na tonus kože. Zbog toga lice treba umivati hladnom ili mlakom vodom.

MIT BROJ 5: LOSIONI SU BOLJI OD SAPUNA

Mnogo je devojaka koje veruju da sapuni, gelovi ili pene za pranje lica isušuju kožu pa umesto njih koriste losione. Ovo uverenje je pogrešno jer kremasta struktura losiona može da dovede do zatvaranja pora, a osim toga, smanjuju sposobnost vaše kože da apsorbuje negujuće kreme i serume. Ukoliko je vaša koža veoma suva, koristite micelarnu vodu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @wethepeoplestyle
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite