Leto 2020
01.08.2019

Najisčekivaniji filmovi s ovogodišnjih festivala stižu u bioskope

Mada leto uglavnom vezujemo za filmske festivale i projekcije na otvorenom, ovog avgusta u domaće bioskope stižu neka od najisčekivanijih ostvarenja u 2019, koje nećete želeti da propustite. Ako ste pratili ovogodišnje festivale sigurni smo da mnoge od ovih naslova jedva čekate da pogledate uz kokice i Coca-colu. Pre svega, 15. avgusta nas očekuje premijera novog filma Quentina Tarantina – Bilo jednom u… Holivudu s Leonardom DiCapriom i Brad Pittom u glavnim ulogama. Tu je i film Bela vrana, o ruskom baletskog igraču Olegu Ivenku, koji je osvojio filmsku kritiku od Londona do Tokija, ali i domaće ostvarenje Delirijum Tremens, koje je prikazano na ovogodišnjem FEST-u. Osim pomenutih naslova, čeka nas još nekoliko odličnih drama, akcija, komedija…

1f 1819

POSLEDNJA PREVARA (od 8. avgusta)

Žanr: krimi, drama
Glumci: Theo James, Emily Ratajkowski, Aris Alvarado, Fernanda Andrade, Tim Bader
Reditelj: Matt Aselton

Theo James tumači lik Ivana – mladog, talentovanog i pametnog kradljivca, koji želi da se povuče iz tog posla i da započne novi život. Emily Ratajkowski je Elis, glumica na početku karijere, koju progone prestupi iz prošlosti i dugovi iz Holivuda. Ovo dvoje otpadnika će se udružiti da zajedno sprovedu poslednju prevaru.

BELA VRANA (od 15. avgusta)

Žanr: biografski, drama
Glumci: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin
Reditelj: Ralph Fiennes

Ralph Fiennes uspeo je da dočara sirovu fizičku snagu i briljantnost baletskog igrača Rudolpha Nureyeva, čiji je beg na Zapad zapanjio svet u trenutku kada je Hladni rat bio na vrhuncu. Svojom očaravajućom pojavom, Rudolph Nureyev se izdvojio kao najveća baletska zvezda, divlji i prelep igrač ograničen Lenjingradom iz pedesetih godina. Njegove veze sa umetnicima sa Zapada stvorili su mu probleme sa KGB-om, zbog čega donosi odluku da napusti SSSR. Lik Nureyeva tumači Oleg Ivenko.

BILO JEDNOM U… HOLIVUDU (od 15. avgusta)

Žanr: drama, triler
Glumci: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Luke Perry
Reditelj: Quentin Tarantino

Ovo je definitivno najisčekivaniji film godine, koji prati priču jednog glumca i njegovog dvojnika u potrazi za mestom pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi Holivuda, davne 1969. godine u Los Anđelesu. Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvezda jedne vestern TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) u vreme zadnjih trzaja zlatnog Holivuda bore se za svoj uspeh u sveetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima popularnu komšinicu čiji lik tumači Margo Robbie.

KRALJICE ZLOČINA (od 22. avgusta)

Žanr: drama, akcija
Glumci: Elisabeth Moss, Domhnall Gleeson, Melissa McCarthy, Tiffany Haddish
Reditelj: Andrea Berloff

Prava ženska akcija s Melissom McCarthy u ulozi glavne mafijašice Kathy. Uz nju gledamo i Tiffany Haddish kao Ruby O’Carroll koja je spremna da ubije svakog ko joj se nađe na putu, kao i Elisabeth Moss u ulozi Claire Walsh koja je oduvek imala otpor prema nasilju jer je muž zlostavljao, ali sada je napokon preuzela stvari u svoje ruke.
Radnja se odvija tokom sedamdesetih godina u zapadnom delu Menhetna u Nujorku, poznatim pod nazivom Hell´s Kitchen. Prati žene mafijaša koje vešto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smešteni u zatvor. Film je rediteljsko-scenaristički debi Andree Berloff koja ima Oskar nominaciju za scenario filma Straight Outta Compton.

DELIRIJUM TREMENS (od 29. avgusta)

Žanr: komedija, drama
Glumci: Tihomir Stanić, Gorica Popović, Anita Mancić
Reditelj: Goran Marković

Priča o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada. Nažalost, upada u alkoholno ludilo, završava u bolnici i kroz niz komičnih situacija pokušava da nađe izlaz, družeći se pritom sa bolesnicima iz sobe. Plejada sjajnih domaćih glumaca nasmejaće vas do suza u ovoj tragi-komičnoj drami.

PAD ANĐELA (od 29. avgusta)

Žanr: akcija, triler
Glumci: Gerard Butler, Morgan Freeman, Holt McCallamy, Tim Blake Nelson, Danny Huston
Redtelj: Ric Roman Waugh

Ovo je treće poglavlje filmske franšize koja je započela Padom Olimpa i nastavila se Padom Londona s Gerardom Butlerom i oskarovcem Morganom Freemanom u glavnim ulogama. Ovog puta agentu Banningu namešten je pokušaj atentata na predsednika iz čega će morati da izvuče vlastitu agenciju i FBI dok pokušava da otkrije stvarnu pretnju.

UMETNOST VOŽNJE PO KIŠI (od 29. avgusta)

Žanr: komedija, drama
Glumci: Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried, Gary Cole, Kathy Baker, Ryan Keira Armstrong
Reditelj: Simon Curtis

Topla priča o bezuslovnoj ljubavi između psa i njegovog gazde, o njegovoj spremnosti da podrži svog gospodara u svakoj zamisli, da ga prati i u najluđim iskušenjima. Slušajući reči svog vlasnika Dennyja Swifta (Milo Ventimiglia), vozača Formule 1 u usponu, pas Enco, kome glas pozajmljuje glumac Kevin Costner, stiče duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike, potrebne na trkačkoj stazi, takođe mogu uspešno koristiti u upravljanju svakodnevnim životnim putovanjem. Film prati Dennyja, njegovu ženu Eve (Amanda Seyfried), njihovu malu ćerku Zoe (Ryan Keira Armstrong) i na kraju, njegovog najboljeg prijatelja Enca.

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite