nas g 29819
26.03.2020

Najlakši način da izračunate veličinu vašeg grudnjaka

Koliko puta vas se dogodilo da se osećate nelagodno u svom brushalteru? Verujemo da se svaka žena bar jednom u životu susrela sa ovim problemom, a statistika pokazuje da čak 70% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Da biste izbegli ovaj simptomatični ženski problem, Lisca donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta za određivanje prave veličine brushaltera.
Grudnjak po vašoj meri je onaj u kom nesmetano možete da dižete ruke uvis ili se saginjete, a da vam on funkcionalno podupire grudi. Žica mora biti pririjena uz grudi i zato je namestite tako da korpe lepo i ugodno pristaju.

1g 29819

Prava veličina dobija se tako što najprije odredimo osnovnu veličinu, koja se temelji na potprsnom obimu. Merimo preko leđa u visini leđnog izreza i napred ispod grudnog nabora. Tako dobijemo osnovne veličine koje se kreću od 65 do 95. Određene su tako da odgovaraju i opsegu 2 centimetra manjem i 2 centimetra većem od označenog. To znači da na primer veličina 80 odgovara izmerenom obimu od 78 do 82 centimetra ispod grudi.

2g 28919

Potom izmerimo prsni opseg. Krojački metar postavimo preko leđa u visini leđnog izreza (na mestu gde se grudnjak obično zakopčava) pa preko prsnih bradavica. Tu meru potom upoređujemo sa ranije izmerenim opsegom ispod grudi.
Ako je prsni obim veći od potprsnog za 12 do 14 centimetara, odgovarajuća veličina korpi je A. Ako je veći za 14 do 16 centimetara, broj korbe je B, ako je veći za 16 do 18 centimetara, korpa je C, ako je veći za 18 do 20 centimetara, potrebna vam je korpa D, za obim veći 20 do 22 centimetara, veličina je E, odnosno, ako je veći za 22 do 24 centimetara, korpa je F.

3g 29819

Na primer, ako je obim ispod grudi 80 centimetara, a prsni opseg između 96 i 98 centimetara, odgpvarajući grudnjak je onaj s oznakom 80C. Nadamo se da će vam ovi korisni saveti ubuduće olakšati kupovinu brushaltera koji je u potpunosti po vašoj meri.

Foto: Mango

Poslednje vesti
Ne propustite