nas pp 121019
12.10.2019

Najjednostavniji recept za hrskavu i sočnu piletinu

Sezona letovanja odavno je završena, a dolazak jeseni označio je i početak sezone u kojoj možemo uživati u comfort food zalogajima, bar tokom vikenda. Jedan od najpopularnijih specijaliteta svakako je pohovana piletina, koju vole sve generacije i uvek je dobar izbor za ručak ili večeru. Ovaj specijalitet popularnost duguje američkoj kulturi, ali se vremenom odomaćio u celom svetu.

1pp 121019

Mada mnogi misle da je za pripremu hrskave piletine potrebno provesti sate u kuhinji, zapravo je reč o veoma jednostavnom jelu koje svako može da napravi. Za pohovanu piletinu najvažnije je da bude sočna i hrskava, što nije teško postići. Idealan je izbor za porodični ručak ili večeru, a fini pileći štapići mogu zameniti i grickalice u kojima svi volimo da uživamo dok gledamo film.

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-5

Sastojci
oko 600g pilećih prsa bez kožice
ulje za prženje
Za testo:
4 kašike kukuruznog brašna
1/4 šolje belog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 šolje vode
1/2 kašičice soli
1 jaje
1 belance
2 kašike susama

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-6

Priprema: Pileće meso iseći na štapiće. Pomešati kukurzno brašno, brašno, prašak za pecivo, so, jaje i belance, izmešati kratko mikserom ili žicom, dodati vodu i kratko izmiksati da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Na kraju dodajte 2 kašike susama i promešajte.
Isečeno meso staviti u testo, ostaviti tek toliko da svi parčići budu lepo obloženi. Zagrejte u tiganju ulje i pržite meso dok ne dobije lepu boju s obe strane. Piletinu poslužite uz svoj omiljeni sos.

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-9

Foto: @halfbakedharvest

Poslednje vesti
Ne propustite