24.09.2020

Najvažniji saveti za savršen manikir kod kuće

Izgled ruku i noktiju mnogo toga govori o svakoj osobi. To je jedna od prvih stvari koje primećujemo kod drugih, ali i ono što oni najpre primete kod nas. Zato su lepe i negovane ruke imperativ svake žene koja vodi računa o sebi, a uredni nokti se podrazmevaju. Mada je poslednjih godina veoma popularan trajni lak, koji se radi u salonu i traje sve dok nokti ne porastu, svaka žena, bar ponekad, prinuđena je da uradi manikir u kućnim uslovima. Ukoliko čak i u takvoj situaciji želite da vaši nokti izgledaju kao da ste upravo izašli iz salona, sledite naše savete i greške vam se više nikad neće događati.

@overglowedit

BASE COAT I TOP COAT

Uvek koristite base coat pre nanošenja laka jer će vam nokti biti zaštićeni i neće dolaziti do pojave žutila ili drugih depigmentacija. Nakon lakiranja obavezan je top coat koji će stvoriti lep završni sloj, a vaš lak će trajati duže.
Ako želite efekat kao da ste upravo izašli iz salona, na kraju dodajte nekoliko kapi ulja za brzo sušenje laka. Ono se nanose na ivicu između zanoktice i laka za nokte. Ovaj proizvod se sam ravnomerno raspoređuje preko laka za nokte, a esencijalna ulja, između ostalog, hrane zanoktice.

2m 19217

@sally_hansen

NANOŠENJE LAKA

Pravilno nanošenje laka podrazumeva da namažete čitavu nokatnu ploču. Zaboravite na savete iz prošlog veka da bi s leve i desne strane deo nokta trebalo da ostane nenalakiran ne bi li oni vizuelno izgledali duže. Lak se pravilno nanosi u tri kratka poteza – jedan po sredini i dva sa strane. Ako previše puta pređete četkicom preko nokta, lak može da izgleda neuredno jer će početi da ostaju linije od četkice.
Nikada ne nanosite debele slojeve laka za nokte. Bolje je naneti nekoliko tanjih slojeva, nego jedan deblji.
Izbegavajte lakove koji se brzo suše jer dehidriraju nokatnu ploču i mogu dovesti do pucanja noktiju. Ako želite da se vaš lak brže osuši, nakon makira stavite ruke u posudu s hladnom vodom. Jako je važno da ovo uradite tek kada se gornji sloj osuši jer ćete u suprotnom upropastiti svoj manikir.

3m nails inc

@nailsinc

NEGA NOKTIJU

Zlatno pravilo glasi da se nokti nikad ne seku grickalicom, jer to nepovratno uništava nokatnu ploču. Skraćujte ih odgovarajućim turpijama, ali i za to postoji trik. Nemojte turpijajte nokte potezima napred – nazad, jer to, takođe, tanji i uništava nokatnu ploču. Važno je da turpiju uvek koristite u jednom smeru.
Koristite skidače za lakove bez acetona uvek kada je to moguće. Odličan izbor su oni koji u sebi imaju negujuća ulja. Stavite ih na vatu od pamuka jer je samo ona nežna prema noktima.

BRIGA O LAKOVIMA

Ako želite da vam duže traju, lakove za nokte čuvajte na hladnom, suvom i tamnom mestu. Tokom leta ih slobodno možete držati i u frižideru. Kada lak počne da se steže dobro je dodati mu nekoliko kapi acetona. Ovo je čuveno pravilo koje smo svi naučili od baka i mama, ali je uvek dobro setiti ga se. Važno je da znate i da nikada ne smete potezima gore-dole mućkati lak. Umesto toga, stavite bočicu između dlanova i držeći ruke vertikalno, lagano je protljajte. Time ćete izbeći stvaranje mehurića, a lak će lepše izgledati na noktima.
Izbegavajte lakove koji u sebi sadrže formaldehid, toluen i dibutil ftalat. Ova jedinjenja su štetna za zdravlje, a putem nokta mogu da dospeju i u vaš organizam.

3m 19217

@sally_hansen

Naslovna fotografija: @sally_hansen
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite