nas cc 9417
09.04.2017

Najzdraviji cupcake do sada po receptu Helene Malogorski

Cupcake odnosno malene tortice za jednu osobu vode poreklo iz Amerike gde su počele da se prave još u osamnaestom veku, no kod nas je njihova popularizacija počela tek pre desetak godina. Fini kolačiči neodoljivog ukusa i izgleda dolaze u bezbroj različitih varijanti. Na internetu možete pronaći na hiljade recepata, a nama su najdraži oni koji dolaze iz kuhinje naše saradnice Helene Malogorski. Njeni veganski cupcake-ovi istovremeno su ukusni i zdravi te se ne morate zaustavljati na samo jednom komadu. Ovog puta donosimo vam recept u kome je glavni sastojak leblebija. Ova mahunarka jedan je od najboljih izvora gvožđa, sadrži visok nivo vitamina i minerala poput kalijuma ili magnezijuma, bogata je aminokiselinama, a ima nizak glikemijski indeks.
Verujemo da smo vas već ubedili da ove nedelje počastite svoje najdraže ovom zanimljivom delicijom.

Sastojci:
400 g leblebije iz limenke
1/4 šoljice kakaa
1/3 šoljice javorovog sirupa
1 kašena kašika praška za pecivo
2 supene kašike semenki lana natopljene u 5 supenih kašika tople vode (ovo je miks koji zamenjuje jaja)
1/3 šoljice indijskih oraha
1/4 šoljice kokosovog ulja
so po želji

Priprema: Izvaditi leblebiju iz tečnosti i zajedno sa ostalim sastojcima izmiksati u blenderu. Smesu prebaciti u kalup za pečenje cupcake-ova. Peći na 175°C oko 30 minuta. Po želji, kolačiće na kraju možete ukrasiti kokosovim jogurtom i posuti jestivi zlatni prah.

Poslednje vesti
Ne propustite