30.08.2015

Nakon festivala u Sarajevu, film Hiljadarka uskoro u bioskopima

Nakon prvog prikazivanja na proteklom Sarajevo Film Festivalu, regionalno ostvarenje “Hiljadarka” u septembru nam stiže u bioskope. Reč je o priči o narodnom heroju Atifu Kurtoviću, čoveku čija je slika krasila novčanicu od 1.000 dinara bivše SFRJ, a koga tumači Branislav Bane Trifunović, ali i o još jednoj Hiljadarki koju igra Aida Bukva. Reakcije na festivalu bile su odlične, a nakon premijere, film od 17. septembra stiže u bioskope u Srbiji.

1p h 29815

– S obzirom na to da se radi o regionalnom filmu sa fantastičnom glumačkom ekipom, prikazivači su nam izašli u susret te ćemo imati priliku da film Hiljadarka stigne do svih gledalaca u isto vreme u svakom gradu putem pokretne mreže bioskopa kako i u Srbiji tako i u BiH. Takođe, bioskopska mreža Cineplexx otvoriće svoja vrata za premijere ovog regionalnog filma u isto vreme na teritoriji Balkana – rekla je Dragana Tešić iz distributerske kuće Con Film na promociji filma tokom SFFa.

2p h 29815

Film je rađen po scenariju Zilhada Ključanina dok režiju potpisuje Nenad Đurić, a pored pomenutih glavnih junaka značajne uloge pripale su i Nikoli Koji, Goranu Kostiću, Mimi Karadžiću i Moameru Kasumoviću.

3p h 29815

Radnja počinje kada mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tačno tamo gde je njegov, sada penzionisani, otac stao. On samo želi da postane rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina se ubrzo u potpunosti menja kada bude izabran za lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. “hiljadarku”). Tako će se Atif ubrzo naći na putu za Beograd gde će ga Titov lični fotograf (Pervan) slikati i tako postaje deo istorije. U celokupnu priču uskoro ulazi i mlada devojka čiji nadimak nije slučajno “Hiljadarka” (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. Kada Tito (Kojo) najavi svoju ličnu posetu Atifovom rodnom gradiću za sve junake ove simpatične priče počinje avantura koju će pamtiti do kraja života.

4p h 29815

Poslednje vesti
Ne propustite