nas-nk-12517-680x430
22.03.2020

Napitak koji topi masne naslage i ubrzava metabolizam

Lekovita svojstva kefira, chia i lanenog semena ili cimeta verovatno su vam već dobro poznata, ali možda niste da znali da sve ove namirnice mogu da vam pomognu i da smršate. Zato vam danas otkrivamo recept za napitak koji je ukusan, lak za pripremu i pomaže da se oslobodite viška kilograma dok udobno sedite u svojoj fotelji. Ne kažemo da bi trebalo da zaboravite na vežbanje, ali ukoliko ne spadate u grupu ljudi koji tokom izolacije praktikuju da treniraju, neophodno je da konzumirate namirnice koje ubrzavaju metabolizam.
Dr Josh Axe tvrdi da neredovna aktivnost usporava metabolički sistem, a osim toga, nakon 25. godine, kada prestanemo da proizvodimo hormon rasta, mnogo se lakše gojimo. Stoga je potrebno da povedemo računa o ishrani, a on preporučuje da ovaj ukusan napitak konzumirate dva puta dnevno i vaše telo će samo početi da sagoreva mnogo više kalorija nego obično.

1 napitak

Sastojci:
1 kašičica surutke u praku (ili bilo kog drugog proteina)
1 šolja kefira ili jogurta
1 banana
3 kašičice maslaca od badema
1 kašičica lanenog ili chia semena
1 kašičica cimeta
3 kašičice kakaa
listići badema (opciono)

Piprema: Stavite sve sastojke u blender i mutite dok ne dobijete homogenu masu. Ukrasite napitak bademom, cimetom i kakaom.

2 napitak

Foto: @thefirstmess

Poslednje vesti
Ne propustite