13.09.2015

Naša posla: Hand made torbe i cipele od italijanske kože

Dve kreativne prijateljice odlučile su da se udruže u nameri da stvore originalne torbe, rančeve i cipele od kože, a onda su shvatile da ne znaju ništa o zanatskoj izradi, pa im je u pomoć pritekao Miša, obućar iz Zrenjanina. Ovako ukratko zvuči priča o jedinstvenoj beogradskoj radionici “Naša posla” iza koje stoje talentovane Snežana Filipaš i Marija Đorđević. Kao suprotnost industrijskoj i masovnoj proizvodnji, one su se odlučile za zanatsku izradu obuće i torbi od najkvalitetnije italijanske kože.

1p np 13915

Minimalistički hand made modeli jedinstvenog dizajna osvojili su domaće, ali i regionalne kreativce koji vole da se istaknu originalnim modelima i ne potpadaju pod sveprisutne modne diktate. Modeli su praktični i udobni, a ono što je najvažnije – dugotrajni.

3p np 13915

Snežana i Marija u međuvremenu su savladale zanat, pa svoje torbe samostalno kroje, tanje, lepe, šiju i zato je svaki komad pravo malo remek delo.

2p np 13915

Cipele izrađuju u saradnji sa jednom radionicom u Altini, ali je final touch uvek njihov – samostalno ih farbaju i dovršavaju, komad po komad. Svaki par je u potpunosti izrađen od kože, sa kožnim đonom i laganom petom od kože.

4p np 13915

U retro radionici “Naša posla” koja se smestila u šarmantnom Dorćolu nastaju samo komadi koji se dopadaju autorkama brenda, jer su se Snežana i Marija od samog starta dogovorile da neće praviti kompromise i podilaziti tržištu. Vanvremenske torbe i cipele koje su vrhunskog kvaliteta, osim u njihov oazi u Dositejevoj 32/1 možete pronaći i u Belgrade Design Districtu u Čumiću i to u radnji IMI, a dostupne su i na Hrvatskom tržištu. Maks studio u Teslinoj ulici u Zagrebu nudi komade sa potpisom “Naša posla”, kao i Arterija u Splitu. Svi ostali mogu poručiti ove sjajne modele i putem Facebook-a.

6p np 13915

7p np 13915

8p np 13915

9p np 13915

10pp np 13915

Foto: Facebook/Naša posla

 

Poslednje vesti
Ne propustite