25.09.2015

Nedelja mode u Milanu: Svi ponovo vole Gucci

Dok su Topshop i Burberry tradicionalno okupili najveći broj javnih ličnosti na Nedelji mode u Londonu, u Milanu je ta titula pripala modnoj kući Gucci. Anna Wintour, Alexa Chung, Dakota Johnson i Salma Hayek samo su neke od dama koje su iz prvog reda nestrpljivo čekale da vide šta je za proleće/leto 2016 pripremio Alessandro Michele.

1p g 24915

Nakon što je u januaru sa mesta kreativnog direktora brenda otišla Frida Giannini i sa sobom povela svog prvog saradnika i glavnog izvršnog direktora Patrizija di Marca, mnogi su se pitali kakvo će biti dalje poslovanje italijanskog giganta koji je prethodnih godina bio u padu. Međutim, krizna situacija je u prvi plan izbacila samozatajnog genija Alessandra Michela koji je do tada radio na odeljenju kožne galanterije, dok je prethodno bio asistent Toma Forda u doba kada je on bio glavni dizajner Guccija.

3p g 24915

Ispostavilo se da je Michele više nego dobro rešenje, a garderoba sa potpisom brenda iz Firence postala je omiljena među trendseterima. Papuče sa ponijevim krznom i redizajnirane torbe četvrtastog oblika sa prepoznatljivim logom uz dodatak cvetnog printa, samo su neki od must have komada sezone. Njegov geek chic osvojio je eminentne modne urednike, stiliste, blogere i kupce samo zbog jedne stvari – on spaja sve vladajuće trendove na genijalan način.

2p g 24915

I u novoj kolekciji videli smo mnoštvo lookova, složenih od brojnih slojeva tkanina retro uzoraka, koje ne izgledaju nimalo passe već specifično i tako poželjno, da smo sigurno da će privući neku novu publiku. Nakon uspešne revije, dizajner je organizovao i privatnu večeru za V.I.P. zvanice na koju se okupio sam creme de la creme.

Dakota Johnson

Dakota Johnson

Anna Wintour i Franca Sozzani

Anna Wintour i Franca Sozzani

Alessandro Michele

Alessandro Michele

Salma Hayek i Valeria Golino

Salma Hayek i Valeria Golino

Alexa Chung

Alexa Chung

Luca Guadagnino

Luca Guadagnino

Jeanne Damas

Jeanne Damas

Foto: Instagram/gucci

Poslednje vesti
Ne propustite