nas 1 nl 8917
07.09.2017

Nega lica: 3 najčešće greške koje svi pravimo

Zlatna pravila za negu lica prilično su jednostavna i podrazumevaju redovno i temeljno čišćenje, nanošenje hidrantne kreme za zaštitnim faktorom i konzumiranje 2 do 4 litara vode dnevno. Ukoliko se pridržavate ovih saveta, gotovo je sigurno da će vaša koža biti dobrog kvaliteta. Najveći broj problema nastaje kada, pod uticajem reklamnih kampanja i konstantnih kozmetičkih noviteta, žene počinju da isprobavaju različite proizvode koji često ne odgovaraju njihovom tipu kože. Tada dolazi do različitih iritacija koje nekada nije lako sanirati. Dermatolog Rosemarie Ingleton tvrdi da većina pripadnica lepšeg pola pravi tri najčešće greške u nezi lica.

1. ČESTA PROMENA PROIZVODA 
- Kada pronađete preparate koji vam odgovaraju, držite se njih – naglašava Dr Ingleton. Ona je dodala da česta promena proizvoda za negu šteti licu. Pre svega, kada na svoju ruku kupite kremu, losion ili tonik nikada ne znate kako će vaša koža reagovati te bi trebalo iskoreniti takvu naviku. Drugi razlog je što je većinu preparata potrebno koristiti najmanje nekoliko meseci kako biste mogli da osetite njihovo pravo dejstvo, a konstantnim menjanjem sebi uskraćujete tu priliku.

2. NEGA NA SVOJU RUKU
- Koža je najveći organ na telu pa bi svaka devojka morala da ima svog dermatologa – kaže doktorka koja objašnjava da bi redovna poseta lekaru trebalo da bude navika ukoliko želite da imate negovan izgled.

3. POTRAGA ZA REŠENJEM NA INTERNETU
- Zaboravite na svoje internet pretraživače i rešenje potražite kod dermatologa – tvrdi Rosemarie koja ističe da devojke prave veliku grešku kada uz pomoć Google-a pokušavaju da same pronađu dijagnozu i terapiju za kožne probleme.
- Često se dešava da dve osobe imaju iste simptome, ali je uzrok njihovih problema različite prirode pa je jako važno da se obratite stručnjaku da bi dobili pravu terapiju. U suprotnom, postoje velike šanse da se vaše stanje još više pogorša.

Foto: @bethanymenzel

Poslednje vesti
Ne propustite