04.04.2021

Nekoliko boja za kosu koje će obeležiti aktuelnu sezonu

Dolazak proleća uvek je odlična prilika za suptilnu promenu izgleda, a nova boje kose ili nadogradnja postojećeg kolorita pramenovima u drugoj nijansi, jedan je od najefikasnijih načina da osvežimo sopstveni imidž. U skladu sa tim, svake sezone svedočimo novim trendovima među kojima smo mnoge mogli da predvidimo, a neki su nas i iznenadili. Tako smo ovog puta znali da će chunky pramenovi ili crveni tonovi ostati aktuelni, ali se niko nije nadao trendu boje čokolade, koji je do sada uglavnom bio rezervisan za jesenje i zimske dane.
Ako je promena kolorita ono što priželjkujete na početku nove sezone, sada je pravi trenutak da počnete da razmišljate o novoj frizuri. U nastavku vam donosimo listu od nekoliko nijansi koje će imati it status sve do jeseni.

SVETLO PLAVA KOSA U KOMBINACIJI S TAMNIJIM KORENOM

@emrata

Situacija s pandemijom i zatvaranje salona tokom prošle godine dovela je do toga da smo počeli da se okrećemo praktičnim rešenjima, koja ne zahtevaju odlazak kod frizera svakog meseca. Mada trend plave kose nikad ne izlazi iz mode, u kombinaciji s tamnijim korenom, imaćete frizuru koja ne zahteva često farbanje, a samim tim će vam kosa biti zdravija. Da biste očuvali boju do narednog farbanja biće vam potrebni odgovarajući toneri i ljubičasti šamponi koji sprečavaju pojavu narandžastih pigmenata, a jedno od najboljih rešenja je nova linija brenda Kérastase – Blond Absolu.

BOJA VIŠNJE

@keke

Crvene nijanse nisu novost u beauty svetu, a u različitim varijantama prisutne su već nekoliko sezona. Za popularizaciju ovog trenda verovatno su najzaslužnije Rihanna i Zendaya, koje su već neko vreme ponosne crvenokose. Nakon što su u prethodnom periodu bile aktuelne boja terakote i svetli crveni tonovi s narandžastim odsjajem, sada će biti najpoželjnija boja višnje. Ukoliko odlučite da isprobate ovaj trend, koristite šampone bez sulfata kako vaša crvena kosa ne bi izgubila sjaj posle nekoliko pranja.

CHUNKY PRAMENOVI

@asos_lotte

Već smo vam pisali o povratku još jednog trenda koji je obeležio 90-te godine. Krupni pramenovi koji su se u to vreme nosili najpre samo na prednjem delu glave, a kasnije i na čitavu dužinu, ponovo su se vratili  i to u novom, unapređenom izdanju. Ovog puta uglavnom su za nekoliko nijansi svetliji od ostatka kose, a nose se u kombinaciji s drugim tehnikama, kao što su omre, balayage ili babylights. Dolaze u mnogo različitih varijanti pa svako može da izabere onu koja mu najviše odgovara.

BOJA ČOKOLADE

@kathleen_hair

Mada su čokoladne nijanse do sada uglavnom bile rezervisane za jesen i zimu, ove sezone menjaju se pravila. Da biste razbili monotoniju tražite od vašeg frizera da vam prednji deo osenči nešto svetlijim pramenovima i imaćete dobitnu kombinaciju. Kako su smeđe nijanse, baš kao i crvene, sklone tome da gube sjaj posle nekoliko pranja, potrebno je mudro izabrati proizvode za kućnu negu. Zato je pored kvalitetnog šampona i balzama potrebno da u svoju rutinu uvedete i toner koji će vam pomoći da zadržite sjaj do narednog bojenja.

PASTELNO ROZE

@riawna

Ako ste željni esperimentisanja i žudite za nešto avangardnijim izgledom, ovaj trend će vas sigurno obradovati. Bojenje kose u pastelnim tonovima najbolje je prepustiti frizeru, jer ćete najbolji efekat dobiti ukoliko prvo izblajhate kosu. Ipak, danas postoje i proizvodi za kućnu upotrebu koji dobro funkcionišu i s tamnim podlogama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @carmengracehamilton
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite