25.10.2021

Praktični saveti zahvaljujući kojima će vaš manikir trajati sedam dana

Negovane ruke i uredni nokti bitan su deo izgleda svake žene, a najvažniji deo tog lanca je besprekoran manikir. To pre svega podrazumeva da su svi nokti iste dužine dok lak mora biti neokrnjen. Bez obzira na to da li spadate u žene koje vole da eksperimentišu s raznim bojama lakova za nokte, u one koje se drže zlatnog pravila da leti biraju svetlije, a zimi tamnije nijanse ili imate svoju omiljenu boju koju uvek nosite, najvažnije pravilo je da lak ne sme biti iskrzan. To ne znači da svakog ili svakog drugog dana morate lakirati nokte, jer kada se manikir pravilno uradi potrajaće nedelju dana, uprkos tome što su vam ruke često u vodi. Koja su glavna pravila kojih bi trebalo da se pridržavate da bi vam manikir trajao duže, saznajte u nastavku.

1m 11119

PRIPREMA
Pre nego što počnete s lakiranjem, jako je važno da svaki nokat obrišete pamučnom vatom natopljenom alkoholom ili sredstvom za skidanje laka bez acetona. Ovaj korak neophodan je da bi se sa noktiju skinule sve masnoće, jer samo na suvom i čistom noktu, manikir može trajati duže.

2m 11119

LAKIRANJE
Verujemo da već znate da je nanošenje baze obavezan korak, iz mnogo razloga, a jedan od njih je i dugotrajnost manikira. Kada stavite bazu, sledi nanošenje laka koji nikada ne bi trebalo da stavljate u debelom sloju. Poželjno je da nanesete dva tanka sloja, a ukoliko niste zadovoljni intezitetom boje, tri tanka sloja uvek su bolja opcija nego jedan deblji. Da bi vam lak bio postojaniji obavezno ga nanesite i na gornju ivicu nokta jer se tako smanjuje mogućnost da se ošteti. Na kraju obavezno stavite top coat, zbog kog će vaš manikir izgledati kao da je urađen u salonu, ali će i duže trajati.

4m 11119

PRAVILNO SUŠENJE
Ovo je verovatno najvažniji korak, iako se jako malo žena pridržava ovog pravila. Da bi se vaš lak osušio potrebno je sat vremena i jako je važno da u tom periodu vaši nokti ne dolaze u dodir s vodom, a najbolje je da ništa ne radite i da strpljivo sačekate da se nokti dobro osuše. Istina je da se gornji sloj većine lakova osuši za desetak minuta zbog čega imamo lažnu iluziju da su nam nokti suvi i nastavljamo svakodnevne aktivnosti, ali ako želite da vaš manikir traje duže od 2-3 dana, najvažnije je da sačekate da vam se nokti dobro osuše. Istina je da ćete u startu izgubiti više vremena, ali zato narednih 7 dana nećete morati da razmišljate o lakiranju noktiju.

3m 11119

5m 11119

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@troudelapin)

Poslednje vesti
Ne propustite