09.09.2015

Nekoncvencionalan i asimetričan Bi Žu nakit od gline

Nekonvencionalan nakit najbolji je prijatelj dobrog stylinga, a ukoliko tragate za jedinstvenim komadima koji će uneti dozu razigranosti u vaše odevne kombinacije, odličan izbor je nakit Bi Žu. Iza ovog domaćeg brenda stoji dizajnerka Nada Matković koja je svu svoju kreativnost izrazila kroz unikatne minđuše, prstenje, ogrlice, broševi i narukvice. Kao idealan materijal ona je izabrala glinu koja joj pruža veliku mogućnost komabinacija oblika i boja. Svaki komad se oslikava i iscrtava, dok su neki od njih i glazirani i ukrašeni zlatnim listićima.
Izrada ovakvog nakita nije ni malo jednostavna, pa je tako nastanak jedne serije koju čine između 20 i 30 asesoara prati sedam različitih faza, a potrebno je najmanje dve nedelje za njihovu realizaciju. Ukoliko su na nakitu zahtevniji crteži, proces može trajati i duže.
Osim po materijalu, Bi Žu komadi su i jedinstvenog oblika. Oni su nekonvencionalni, asimetrični, a ponekad i retro romantični dok na sebi uvek imaju lepe geometrijske i apstraktne detalje. Ukoliko žudite za originalnim komadima, Bi Žu možete da potražite u nekoliko prodavnica u Beogradu. Jedna od njih je Cloth&Clay u Čumićevom sokačetu. Prodajna mesta postoje i u Amsterdamu, Podgorici i na Korčuli, a može se poručiti i preko Facebooka i Pinteresta.

1p b 8915

2p b 8915

3p b 8915

4p b 8915

5p b 8915

6p b 8915

7p b 8915

8p b 8915

Foto: Facebook/Bi Žu

Poslednje vesti
Ne propustite