10.10.2016

Urbana oaza koja okuplja beogradske kreativce

Nova kulturna oaza, a ujedno i srce noćnog života Beograda od ovog leta smestila se u jedinstvenom prostoru napuštene fabrike Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija u Cetinjskoj 15. U nestandardnom prostoru koji prati svetske trendove smešteni su neki od zanimljivih barova i klubova koji donose najrazličitije sadržaje – od jazza, soula, indie, romske do odlične elektronske muzike. Nije zanemarljiv ni kulturni sadržaj, pa se na istoj adresi organizuju i izložbe, filmske projekcije, večeri poezije…

1c-111016

Organizacija Kišobran stoji iza kafića, kluba i koncertnog prostora Zaokret. Čitava priča započela je još 2009. godine kada su u bifeu Ventil zimi i KC Gradu tokom letnjih meseci počele da se organizuju večeri istoimenog naziva Zaokret. Sada je čitava priča podignuta na sasvim novi nivo, pa je priča zvana Zaokret dobila sopstveni prostor. Posetioci mogu da uživaju u jednostvenom ambijentu već od jutarnjih sati dok su večeri rezervisane za žurke na kojima se uglavnom pušta indie i alternativna muzika u najširem smislu te reči.

2c-111016

Na ovoj adresi preselio se iz Savamale i kultni underground klub Dvorištance. Mesto je uspelo da prenese i svoj stari šarm, pa se stara ekipa rado preselila u Cetinjsku ulicu. Opuštena atmosfera, veliki izbor vina i koktela i odlična muzika samo su neki od sinonima za ovo mesto koje vole svi ljubitelji hedonizma.

3c-111016

Za otvaranje kluba i art galerije Polet kao inspiracija poslužila je istoimena kultna kafana koja se nalazila kod SKC-a. Tamo su se svojevremeno okupljali najveći umovi tog vremena, a novim vlasnicima cilj je da na novoj adresi okupe sve savremene kreativce. Kada je reč o muzici akcenat je na akustici, kabareu, svingu, eksperimentalnosti, klasičnoj muzici, novim kompozitorima, dj setovima, kao i na kombinaciji elektronike sa akustičnom i klasičnom muzikom.

4c-111016

Pod krovom napuštene fabrike nalazi se i klub Kenozoik u kojem se organizuju matineji, izložbe, projekcije, koncerti, “all night” zabave… Klub ima dva stejdža i impresivan dance floor.

5c-111016

Nisu zaboravljeni ni ljubitelji karaoka koji će sigurno obožavati klub Showroom. Ovde se uglavnom može čuti rock muzika, a odlična oprema i veliki prostor dopašće se svima koji se odluče da pokažu svoje vokalne sposobnosti.

Foto: ZaokretKlub DvoristancePoletKenozoikShowroom Live Belgrade

Poslednje vesti
Ne propustite