nas s 8917
07.09.2017

Nove domaće serije koje s nestrpljenjem čekamo

Nakon letnje pauze, uskoro kreće nova televizijska sezona, a vodeće TV kuće utrkuju se u osmišljavanju što kvalitetnijeg programa koji će privući najveću gledanost. Među njihovim glavnim adutima jesu domaće serije kojima je publika veoma naklonjena te su visoki rejtinzi, po pravilu, zagarantovani.
Na Prvoj televiziji ove jeseni prikazivaće se nova TV saga Istine i laži čiji je scenario urađen po licenci veoma popularne argentinske serije Graduados dok režiju potpisuje sjajni Mihailo Vukobratović. Zanimljivu priču dočaraće glumci Stefan Buzurović, Svetislav Bule Goncić, Feđa Stojanović, Ljiljana Dragutinović, Jelena Gavrilović, Bojana Ordinačev, Žarko Stepanov i mnogi drugi.

1s 8917

@istineilazi

Priča počinje kada se na maturskoj večeri spoje Pavle i Marina, najpopularniji tinejdžeri u školi, sa Nikolom, Kristinom i Slobom, najpoznatijim autsajderima. Ta noć, ispunjena uzbuđenjima, glasnom muzikom i alkoholom, ostaće im svima u sećanju kao kraj jedne ere, i početak nove faze u njihovim životima. Dvadesetak godina kasnije, njihovi životi se ponovo ukrštaju. Pavle i Marina su u ne tako srećnom braku, imaju sina koji je i sam tinejdžer, a Nikola, Kristina i Sloba žive živote kao da se u tih dvadeset godina ništa nije promenilo – i dalje poštujući zakletvu koju su položili pre mnogo vremena, da nikada neće imati stalan posao, ni ozbiljnu vezu, ni porodicu… Posle slučajnog susreta između Marine i Nikole, na površinu će isplivati tajne iz prošlosti koje će im svima promeniti živote.

2s 8917

@ubice_mog_oca

Ako postoji serija koju publika isčekuje sa najvećim nestrpljenjem onda je to svakako drugi deo Ubica mog oca. Nakon veoma uspešne prve sezone, stara ekipa pojačana novim članovima ponovo je na okupu. Scenario i ovog puta potpisuju Nataša Drakulić i reditelj Predrag Antonijević. U drugom ciklusu, koji će imati deset epizoda, glavnim junacima Vuku Kostiću, Tihomiru Staniću, Nataši Ninković, Marku Janketiću, Nini Janković pridružuju se i Anica Dobra, Sergej Trifunović, Branislav Tomašević, Tihomir Arsić…
Radnja će biti fokusirana na rešavanju ubistva pevača Luneta, koje se dogodilo u kafiću na kraju prve sezone, a tom prilikom upucani su i Jelena i Žika. S druge strane, nastavlja se i priča oko kompanije Cityland koja će takođe biti zanimljiva, a otkriće se i da li je Natalija zaista ubica svoje ćerke Milice.

4s 8917

IMDb

Drugi RTS-ov adut u novoj sezoni jeste istorijska drama Nemanjići – rađanje kraljevine čija je premijera rezervisana za sam kraj godine. Scenario za ovaj veliki projekat napisao je Gordan Mihić dok seriju režita Marko Marinković. Nemanjići su najveći produkcijski poduhvat u istoriji srpske televizije, budući da je angažovano više od 200 glumaca i 2700 statista. Serijalom koji će obuhvatiti 200 godina vladavine srpske srednjovekovne dinastije obeležava se 800 godina od nastanka Srpskog kraljevstva i krunisanja Stefana Prvovenčanog. Uloga Stefana Nemanje poverena je Mladenu Neleviću, njegove supruge Ane – Dubravki Mijatović, njihove sinove Stefana Prvovenčanog, Vuka Nemanjića i Rastka Nemanjića – Svetog Savu igraju Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Dragan Mićanović.

3s 8917

IMDb

Naslovna fotografija: @ubice_mog_oca

Poslednje vesti
Ne propustite