03.08.2020

Nove epizode hit serija koje ćemo bindžovati ovog avgusta

Činjenica je da tokom leta volimo da provodimo slobodne trenutke napolju, ali tropske temperature često su naporne i iscrpljujuće, pa mnogi rashlađenje traže ispod klime u sopstvenom domu. Jedan od boljih načina da se zabavite kod kuće svakako je bindžovanje kvalitetnih serija, koje vas mogu odvesti u daleka vremena i na mesta gde niste bili. Ovog meseca na HBO kanalina i HBO GO platformi čekaju vas nove epizode trenutno najpopularnijih serija koje s velikom pažnjom prati čitav svet. U nastaku smo izdvojili nekoliko naslova koji će vam sigurno privući pažnju.

PERI MEJSON (Perry Mason)
Nova epizoda svakog ponedeljka u 20.00h na HBO-u
Nova epizoda svakog ponedeljka u HBO GO ponudi
Glume: Metju Ris, Džon Litgou, Tatjana Maslani, Džulijet Rajlens, Kris Čalk, Šej Vingam

Los Anđeles, 1931. godine. Dok se ostatak zemlje bori s Velikom depresijom, ovaj grad cveta! Nafta! Olimpijske igre! Zvučni filmovi! Uspon evangelizma! I jedna otmica deteta koja je krenula naopako. Zasnovana na likovima pisca Erla Stenlija Gardnera, ova dramska serija prati početke Gardnerovog junaka Perija Mejsona, najlegendarnijeg američkog advokata odbrane. Kada slučaj decenije dospe na njegov sto, Mejsonova neumorna potraga za istinom razotkriće jedan korumpirani grad i, možda, put ka iskupljenju za njega samog.

PENI DREDFUL: GRAD ANĐELA (Penny Dreadful: City Of Angels)
Nova epizoda svakog petka u 21.00h na HBO-u
Sve epizode dostupne su na HBO GO-u
Glume: Natali Dormer, Danijel Zovato, Nejtan Lejn, Rori Kinear, Džesika Garza

Duhovni potomak originalne Peni Dredful priče smeštene u Londonu tokom viktorijanskog doba, Peni Dredful: Grad anđela počinje 1938. u Los Anđelesu, u vreme duboko prožeto društvenim i političkim tenzijama. Kada gnusno ubistvo šokira ceo grad, detektiv Tijago Vega (Danijel Zovato) i njegov partner Luis Mišener (Nejtan Lejn) upetljaće se u priču koja odražava bogatu istoriju Los Anđelesa: od građenja prvih autoputeva i ukorenjene tradicije meksičko-američkih predanja, do opasne špijunaže Trećeg rajha i procvata radio evangelizma. Ubrzo Tijago i njegova porodica počinju da se bore s moćnim silama koje prete da ih razore.

VELIKA (The Great)
Nova epizoda svakog utorka u 20.00h na HBO-u
Sve epizode dostupne su na HBO GO-u
Glume: El Fening, Nikolas Holt, Fibi Foks, Adam Gadli, Gvilim Li

Satirična drama prati uspon Katarine Velike (El Fening), od marginalne ličnosti do carice koja je najduže vladala u istoriji Rusije. Prva sezona je zabavna i anahronistička dramatizacija priče o mladoj romantičnoj devojci koja dolazi u Rusiju zbog ugovorenog braka s kapricioznim carem Petrom. Očekujući ljubav i vedrinu, ona pronalazi opasan, siromašan i zaostali svet koji odlučuje da promeni. Potrebno je samo da ubije muža, pobedi crkvu, ućutka vojsku i pridobije dvor.

MOGU DA TE UNIŠTIM (I May Destroy You)
Nova epizoda svakog utorka u 21.00h na HBO-u
Nova epizoda svakog utorka u HBO GO ponudi
Glume: Mikejla Koel, Veruče Opija, Papa Esijedu, Aml Amin, Adam Džejms

Scenaristkinja i glavna glumica Mikejla Koel istražuje temu seksualnog pristanka u savremenom životu. Radnja serije odvija se u Londonu, a priča prati Arabelu (Koel), bezbrižnu i samouverenu devojku koja ima sjajne prijtelje, novog dečka koga je upoznala na odmoru u Italiji i perspektivnu spisateljsku karijeru. Nakon što doživi seksualni napad u noćnom klubu, njen život se drastično menja i Arabela je primorana da preispita svaki segment svog života: karijeru, prijatelje, pa čak i porodicu. Dok pokušava da se suoči sa onim što joj se dogodilo, ona kreće na putovanje samootkrića. Često bolno, a ponekad i smešno, ovo putovanje će je odvesti do nekih iznenađujućih mesta – i kontroverznih zaključaka.

SOBA 104 IV (Room 104 IV)
Nova epizoda svake subote u HBO GO ponudu

Ova polusatna antologijska serija kanala HBO, čiji su autori braća Džej i Mark Suplas, omogućava nam da zavirimo u sobu prosečnog američkog korporativnog motela, istražujući priče likova koji svake noći prolaze kroz njega. Prihvatajući ideju da naizgled banalno mesto može da bude itekako zanimljivo samo ako na trenutak zastanete i dobro pogledate, svaka od 12 epizoda pripoveda drugačiju priču, dok soba ostaje ista, a zvukovi, likovi pa čak i vremenski periodi se menjaju. Pronicljiva, šaljiva i prepuna obrta i iznenađenja, svaka epizoda ove serije predstavlja svojevrsni mini-film, nudeći novo otkriće iz nedelje u nedelju i priče o običnim ljudima koji žude za bliskošću i smislom u jednoj sobi.

UBITI IV III (Killing Eve III)
Nova epizoda svake nedelje u 21.45h na HBO 3
Sve sezone dostupne su na HBO GO-u
Glume: Sandra Ou, Džodi Komer, Fiona Šo, Kim Bodnija, Oven Mekdonel

Zasnovana na romanima Luka Dženingsa, serija Ubiti Iv usredsređuje se na Vilanel (Džodi Komer), psihopatskog ubicu, i Iv (Sandra Ou), ženu zaduženu da je uhvati. Iv je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava do kraja i ne ostvaruje njene snove o špijuniranju. Vilanel je elegantna žena talentovana za ubijanje, koja koristi prednosti svog nasilnog posla. Dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša.

LAŽOV II (Liar II)
Nova epizoda svake srede u 21.00h na HBO 3
Sve sezone dostupne su na HBO GO-u
Glume: Džoana Frogat, Joan Grifid, Ketrin Keli, Hauard Čarls, Ejmi Natal

Prva sezona serije pratila je Loru Nilson, nastavnicu čiji se prvi sastanak s hirurgom Endruom Erlamom završio dvama potpuno različitim shvatanjima iste noći. Lora se budi verujući da je silovana, ali Endru – čiji sin ide u Lorinu školu – uporno tvrdi da je seks bio dobrovoljan. Nastavnica se suočava s bujicom nevernika, sumnji i preispitivanja njene uračunljivosti pre nego što nađe način da dokaže da je Endru njen silovatelj. Druga sezona se nastavlja tri nedelje nakon izdavanja naloga za hapšenje Endrua Erlama zbog seksualnog maltretiranja 19 žena. Kad je Endruovo telo pronađeno u močvarama Kenta, detektivi Renton i Rori Maksvel dobijaju zadatak da otkriju tragove iz njegove prošlosti i povežu događaje koji su se desili tokom tri ključne nedelje pre njegovog ubistva.

Foto: @_hollyt

Poslednje vesti
Ne propustite