26.02.2016

Nove hit serije za udobne večeri kod kuće

Humorističke serije najbolji su lek da se nakon napornog radnog dana oslobodimo nakupljenog stresa i uz mnogo smeha provedemo slobodno vreme. Dok posmatramo neverovatno životne situacije kroz koje prolaze glavni junaci, lako zaboravljamo sve svoje probleme i opuštamo nervni sistem.
Dok su devedesete obeležile serije poput “Prijatelja”, a početak novog milenijuma “Seks i grad”, poslednjih sezona pojavilo se niz novih TV saga koje su dobile odlične kritike stručne javnosti dok ih publika rado gleda. Mi smo izdvojili pet naslova za koje smatramo da im treba dati šansu.

Younger (Mlađa)

Autor scenarija ove serije je Darren Star koga pamtimo po “90210Beverly Hills-u” i “Seks i gradu”. Ovog puta, priča se vrti oko četrdesetogodišnje Lize Miller koju glumi Sutton Foster. Glavna junakinja nakon bolnog razvoda donosi odluku da iz korena promeni svoj život, ali pošto niko ne želi da je zaposli, ona dolazi na ideju da lažira godine. Zahvaljujući tome dobija šansu da stažira u jednoj firmi gde svi misle da joj je tek 26, a novi posao donosi joj i novog partnera i prijatelje, ali je dovodi i u niz komičnih situacija, jer se ne snalazi najbolje u svetu modernih tehnologija.

Scream Queens

Producenti koji stoje iza serija “Glee” i “American Horror Story” lansirali su prošle godine prvu epizodu ove serije sa impresivnom glumačkom postavom koju čine Emma Roberts, Lea Michele, Abigail Breslin i Jamie Lee Curtis. Oni tumače glavne likove u tajnovitim ubistvima unutar sestrinstva Kappa Kappa Tau. Iako je serija prvobitno bila namenjena mlađoj publici, stekla je i veliki broj poklonika među zrelijom populacijom. Reč je o horor priči sa mnogo komičnih elemenata koja predstavlja miks filmova strave i užasa i tinejdžerskih komedija iz 90-ih.

Jane the Virgin (Devica Jane)

Osmišljena kao parodija na meksičke sapunice, glavna junakinja u seriji Jane Vilanueva odrastala je odlučna da neće ponoviti greške majke koja ju je rodila kao tinejdžerka. U 23. godini njen život teče glatko: ona studira učiteljski fakultet i verena je sa zgodnim detektivom koji podržava njenu odluku da ostane nevina do braka. Međutim, rutinski ginekološki pregled preokrene njen život naglavačke. Oplođena uzorkom namenjenim pacijentkinji u susednoj sobi, trudna Jane se nađe u suludoj situaciji koja se dodatno pogorša kad ona sazna da je donator sperme njen šef Rafael.

Mozart in the Jungle (Mozart u džungli)

Serija s Gaelom Garcijom Bernalom u glavnoj ulozi ove sezone je trijumfirala na dodeli Zlatnih globusa – on je dobio nagradu za glavnog glumca, a serija je proglašena najboljom humorističkom serijom što nam daje već dovoljno povoda da pogledamo bar jednu epizodu. Radnja je bazirana na memoarima novinarke Blair Tindal koja je u svojoj knjizi razotkrila različite skandale koji prate svet klasične muzike, a koji su kasnije zaintrigirali producente serije. Bernal glumi ekscentričnog dirigenta Njujorške simfonije, Rodriga kroz kojeg pratimo šta se sve događa iza kulisa novog orkestra u nastajanju.

iZombie

Glavna junakinja ove serije Liv Moore stažirala je u bolnici i imala savršenog verenika sve dok joj jedna zabava nije preokrenula život. Naime, tada su je, igrom slučaja, pretvorili u zombija što je uništilo sve njene snove. Odjednom se našla zaposlena u mrtvačnici kako rešava policijske slučajeve zahvaljujući jednoj neočekivanoj sposobnosti. Serija je bazirana na stripu, a duhoviti dijalozi, humoristične situacije, doza horora i sarkazma doneli su joj veoma pozitivne kritike.

Poslednje vesti
Ne propustite