23.10.2019

Nove TV serije koje bi svaka žena trebalo da pogleda

Ako se nešto dogodilo u medijskom svetu proteklih desetak godina, to je svakako popularizacija TV serija čija je produkcija postala impresivnija, a priče uzbudljivije čak i od holivudskim filmovima. Najbolji pokazatelj toga je činjenica da su najveće filmske zvezde sada postale protagonisti TV saga koje prati čitav svet. U ogromnom izboru serija koje se snimaju, nama su uvek najzanimljivije takozvane ženske priče, koje ne podrazumevaju nužno romantiku već i vrlo surove sudbine inspirisane istinitim događajima. Kada je reč o novitetima, izdvojili smo pet naslova, koji, svaki na svoj način, prati živote žena različitih godina, socijalnog statusa i životnih iskustava.

1s 241019

UNBELIEVABLE (Netflix)

Ako volite jednostavne i lagane sadržaje uz koje možete da se opustite nakon napornog radnog dana, odmah odustanite od gledanja ove mini serije. Reč je o priči o istinitom događaju koja je sve samo ne opuštajuća, ali je izuzetno važna za današnje društvo. Radnja počinje 2008. godine kada je Marie Adler silovana, što je i prijavila policiji, ali je nakon iscrpljujućih razgovora s detektivima optužena da je izmislila događaj.
U godinama koje dolaze na različitim područjima počela su da se dešavaju silovanja po istom obrascu da bi tek šest godina kasnije cela priča bila povezala u smislenu celinu. Slučaj je rešen tek 2014. godine, a serija je potresna na nekoliko nivoa i podseća nas da silovanje može da se dogodi svima, bez obzira na godine, mesto stanovanja ili društveni status.

MODERN LOVE (Amazon Prime)

Inspirisana čuvenom kolumnom New York Timesa, snimljena je istoimena serija koja donosi niz romantičnih ljubavnih priča i impresivnu glumačku ekipu koju čine Anne Hathaway, Tinom Fey, Andy Garciom i Dev Patelom. S obzirom na to da kolumna Modern Love funkcioniše tako što čitaoci šalju svoje priče, a svake sedmice objavljuje se po jedna koja upotpunjuje sliku intrigantne i neobične dejting scene u kojoj danas učestvujemo. U seriji je ekranizovano osam zanimljivih iskustva u kojima se protagonisti zaljubljuju, vole, pate i odlaze kod psihijatra po savet. Mada se kreatorima zamera to što glavne uloge tumače bogati belci, reč je o veoma romantičnoj seriji koju vredi pogledati.

DEAD TO ME (Netflix)

Ovo je priča o prijateljstvu dve sredovečne žene koje igraju sjajne Christine Applegate i Linda Cardellini. Radnja je naizgled jednostavna – glavne junakinje upoznaju se u grupi za podršku gde uče da se nose sa svojim gubicima. Iako karakterno različite, iskra prijateljstva brzo plane. Jedna je izgubila muža kog je neko udario autom i ostavio da umre na drumu, a druga oplakuje pet spontanih pobačaja. Ipak, jedna od njih čuva vrlo mračnu tajnu koja objašnjava mnogo nesrećnih okolnosti u njihovim životima, a gledaoci će ubrzo saznati i da njihov susret i nije bio baš slučajan, već nešto posve drugo.

WHAT/IF (Netflix)

Ako ste voleli Revenge, ova serije će vas na trenutke podsetiti na tu priču što je i logično jer je kreator obe sage Mike Kelley. Glavnu ulogu tumači oskarovka Renee Zellweger, koja je u seriji moćna i zastrašujuća Anne Montgomery – spisateljica i kreatorka tuših života. Najviše voli da se zakači za neke jadne izgubljene duše, obeća im novac, ali im traži nešto zauzvrat. Na meti su joj Lisa i Sean. Ona želi da promeni svet lekom koji će sprečiti retku vrstu kancera od kojeg joj je umrla sestra, samo joj treba investitor, a on je bivši sportista, bivši nasilnik i trenutni propalitet koji radi dva posla.

THIS IS US (Netflix)

Ako niste do sada obavezno pogledajte ovu seriju čija je 4. sezona startovala 24. septembra. Reč je o inteligentnoj, savremenoj kombinaciji drame i komedije koja će promeniti vaše svakodnevne pretpostavke o ljudima za koje mislite da ih poznajete. S Mandy Moore, Milom Ventimigliom i Sterlingom K. Brownom u glavnim ulogama, ova neobično iskrena i provokativna serija prati jedinstvenu grupu ljudi. Kako se njihovi putovi susreću i njihove životne priče isprepleću na čudne načine, otkrivamo da nekolicina njih ima rođendan istog datuma i još mnogo toga neočekivanog.

Naslovna fotografija: IMDb

Poslednje vesti
Ne propustite