nas f 30910
30.09.2017

Novi filmovi zbog kojih se radujemo oktobru

Ukoliko želite da prve jesenje dane učinite zanimljivijim i uzbudljivijim, a ljubitelji ste dobrih filmova, donosimo vam 7 novih naslova koji stižu u domaće bioskope. Odlične holivudske i jedna domaća priča sigurno će vas opustiti, nasmejati i probuditi u vama najlepše emocije. U skladu sa ličnim afinitetima izaberite film koji će vam najviše prijati ili jednostavno pogledajte sve ponuđene naslove.

MANOLO: KRALJ CIPELA
Početak prikazivanja: 5. oktobar
Žanr: dokumentarni, biografski, drama
Glumci: River Hawkins, Rick Kissack, Manolo Blahnik
Režiser: Michael Roberts

Ovo je ljubavna priča o neobuzdanoj strasti jednog čoveka prema svom radu. Predstavlja bogati portret Manola Blahnika, samoprozvanog obućara kojeg najuticajnije osobe iz modnog sveta smatraju najboljim proizvođačem cipela 20. i 21. veka. Film je za svakoga ko je ikada čežnjivo gledao u par “manolica”.

BLEJD RANER 2049
Početak prikazivanja: 5. oktobar
Žanr: naučna-fantastika
Glumci: Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Robin Wright, Jared Leto
Režiser: Denis Villeneuve

Trideset godina nakon događaja iz prvog dela, novi blejd raner, policajac K (Ryan Gosling) otkriva davno skrivenu tajnu koja bi mogla da ono što je ostalo od društva pretvori u haos. K kreće u potragu za Rikom Dekardom (Harrison Ford), bivšim blejd ranerom koji je nestao pre 30 godina.

ANA KARENJINA: SEĆANJA VRONSKOG
Početak prikazivanja: 12. oktobar
Žanr: drama
Glumci: Elizaveta Boyarskaya, Kirill Grebenshchikov, Vitaliy Kishchenko
Režiser: Karen Shakhnazarov

1904. Rusko-Japanski rat. Mandzurija. Glavni hirurg ruske vojne bolnica bolnice, spasava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom. Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine da mu je baš on spasio život jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice. Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine. Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin, Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života: šta je nateralo njegovu majku na kobni čin? Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost, i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju.

GEOSTORM
Početak prikazivanja: 19. oktobar
Žanr: akcija, naučna-fantastika, triler
Glumci: Gerard Butler, Abbie Cornish, Ed Harris, Andy Garcia, Jim Sturgess
Režiser: Dean Devlin, Danny Cannon

Kada katastrofalne klimatske promene počnu ugrožavati opstanak Zemlje, svetske vođe se ujedinjuju i odlučuju da stvore veliku mrežu satelita oko planete, koji će kontrolisati klimu i čuvati stanovništvo celog sveta. Nakon uspešnog čuvanja Zemlje dve godine, nešto krene po zlu. Dva brata će morati da reše kvar pre nego što sateliti za kontrolu vremenskih uslova stvore oluju epskih razmera koja će u par sati izbrisati sve i svakog na Zemlji…

PROKLETI PAS
Početak prikazivanja: 19. oktobar
Žanr: akcija, komedija
Glumci: Srđan Žika Todorović, Nina Seničar, Jelena Galović, Maja Lukić, Igor Pervić, Ivan Jevtović, Miloš Vlalukin, Milica Zarić, Aleksandar Šapić
Režiser: Dragan Pešikan

Obično mi biramo psa, a nekada i pas izabere nas. Izborom jednog psa Aleksandra, Jovana i Marija dolaze u sukob sa kriminalnom bandom koju predvodi Sergej, neumoljivi narko diler. Aleksandrina američka lična karta i FBI propusnica njenog verenika dovode kriminalce u zabunu da je reč o međunarodnoj akciji, a kako su i potkupljeni policajci na strani bande, ove tri devojke ostaju bez izbora i primorane su da uzmu stvari u svoje ruke…

SNEŠKO
Početak prikazivanja: 19. oktobar
Žanr: krimi, triler
Glumci: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, J.K. Simmons
Režiser: Tomas Alfredson

Zastrašujući triler reditelja Tomasa Alfredsona zasnovan je na istoimenom svetskom bestseleru Jua Nesbea. Kad glavni detektiv elitnog kriminalističkog odeljenja (Fassbender) počne da istražuje nestanak žrtve prvog snežnog dana, uplašiće se da je neuhvatljivi serijski ubica možda ponovo aktivan. Uz pomoć genijalnog regruta (Ferguson), ovaj policajac će morati da poveže deceniju stare slučajeve s brutalnim novim, ukoliko želi da nadmudri ovo nezamislivo zlo pre nego što sneg ponovo padne.

SREĆAN DAN SMRTI
Početak prikazivanja: 26. oktobar
Žanr: horor, triler
Glumci: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken
Režiser: Christopher Landon

Producentska kuća Blumhouse donosi originalni i inventivni triler u kom studentkinja (Jessica Rothe) iznova proživljava dan svoje smrti sa svim neočekivanim detaljima i užasavajućim krajem, sve dok ne otkrije identitet svog ubice. Scenario za film pisali Scot Lobdel i reditelj Christopher Landon.

Foto: Cineplexx

Poslednje vesti
Ne propustite