30.10.2015

Novi hit dolazi iz Seula: Efekat slomljenog stakla na noktima

Trendovi u svetu manikira poslednjih godina se smenjuju velikom brzinom – od frencha i chevrona do različitih gel tehnika. Poslednji u nizu nam dolazi iz Seula gde je na nedavno završenom Fashion Week-u prvi put viđen manikir “slomljeno staklo”.
Ovu tehniku osmislila je tridesetrogodišnja Park Eun Kyung, vlasnica salona Unistella by E.K. Lab. Ona je na ovu neobičnu ideju došla nakon što je sanjala kako se nalazi na pustoj plaži, na kojoj je prilikom šetnje naišla na specifičnu školjku koja ima površinu nalik slomljenom staklu…

Park Eun Kyung

Park Eun Kyung

To ju je podstaklo da isti efekat dočara na noktima, a najpre je pokušala sa celofanima od bombona, međutim oni su bili previše kruti za kvalitetnu aplikaciju na noktima. Onda se setila da kod kuće ima staklene tegle pune holografskih filmskih rolni koje su joj odlično poslužile.
– Izrada ove vrste manikira, u poečtku je trajala dugo jer sam za svaki nokat morala prvo da isečem tu rolnu makazicama na sitne komadiće, posložim ih na samu površinu nokta a potom pređem sa gelom preko. Potom sam napravila stikere od tih rolni i sada je sve mnogo lakše – tvrdi Park.
Stikeri koji daju efekat stakla sada već mogu da se nađu u nekim web shopovima, a mnoge javne ličnosti iz Azije isprobale su ovu tehniku koja polako postaje hit na Instagramu i novi nair-art trend koji će mnogi slediti.

2p m 291015

Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite