28.08.2015

Novi modni priručnik: Memoari Donne Karan

Kako izgleda trnovit put do zvezda uskoro ćemo moći da čitamo u memoarima Donne Karan koji će biti objavljeni u oktobru. Žena koja je provela četrdeset godina u modi i od pomoćnice Anne Klein postala kraljica njujorške modne scene, odlučila je da svoj život pretoči u knjigu koja će, sigurni smo, postati nova modna lektira.
Donna je nedavno šokirala svetsku javnost kada je objavila kako napušta svoju modnu kuću da bi se posvetila filantropiji i projektu Urban Zen. Iako se o tome već dugo šuškalo u modnim krugovima, niko nije mogao da poveruje da će dizajnerka, koja je svojim konceptom “sedam komada” zauvek promenila žensku poslovnu garderobu, zaista doneti takvu odluku.
Sve o svojim počecima, usponima i suveronom vladanju fashion scenom, Karanova je pisala u knjizi simboličnog naslova My Journey. Između korica se krije intimna životna priča, ali i svojevrsni priručnik za mlade dizajnere jer Donna u ovim memoarima do detalja opisuje kako izgleda pokretanje vlastite modne kuće.
Nije bilo lako, ali od samog početka, imala je jasnu viziju – da osmisli sofisticiranu i praktičnu garderobu za žene u pokretu, garderobu koja će ženama omogućiti da žive i dati im samopouzdanje. Istu viziju je sledila do samog kraja. Kako piše u memoarima, odlazak iz dizajnerskog studija bio je bolan i težak, ali neizbežan. Sada je fokusirana na projekte kroz koje želi da pomogne onima kojima je to potrebno.

Poslednje vesti
Ne propustite