05.02.2021

Novi serum na bazi hijaluronske kiseline koji oponaša delovanje filera na kožu

U 21. veku, kasne tridesete i četrdesete godine smatraju se najlepšim periodom u životu svake žene. To je vreme kada smo se odavno oprostili sa svim mladalačkim strahovima i nesigurnostima, već smo doneli važne životne odluke i ostvarili brojne ciljeve na koje smo ponosni. Sve nam to pruža osećaj zadovoljstva, koji nam omogućava da živimo još kvalitetnije i sadržajnije, da prigrlimo svoje vrline i mane i da postanemo najbolja verzija sebe.
I zaista, dolazak zrelog doba donosi nam mnogo dobrih stvari, kao što su mudrost ili samopouzdanje, osim jedne – neminovno starenje kože. Gorka je činjenica da već posle 25. rođendana nivo hijaluronske kiseline u koži postepeno počinje da opada, usled čega primećujemo prve simptome starenja, kao što su fine linije i bore, pigmentacijske fleke, suva koža, siv ten, pad tonusa… Klinički je dokazano da već do 35. godine nivo hijalurona pada na 80 odsto, u 55. na 40 odsto, da bi posle 60. koncentracija bila manja od 20 odsto.

Iako podaci nisu ohrabrujući, to ne znači da ne možemo ništa da preduzmemo. Naprotiv, danas su nam na raspolaganju brojne opcije koje nam omogućavaju da nadoknadimo izgubljenu hijaluronsku kiselinu u koži. Da bismo postigli željeni cilj potrebna nam je adekvatna kućna nega, koja je uvek prvi i najvažniji korak, a tu su i brojne anti-age procedure. Jedna od najpopularnijih svakako je mezoterapija – metoda tokom koje se aktivni sastojci mikroinjekcijama ubrizgavaju u središnji deo kože – mezoderm, po kojem je i dobila ime. Hijaluronska kiselina je osnovni sastojak svih mezoterapijskih koktela, a obično sadrže i vitamine (A, B, C, E i K), minerale, antioksidanse i aminokiseline.
Kod nešto izraženijih bora, pre svega nazolabijalnih, pušačkih i perioralnih, najčešće se koriste hijaluronski fileri, koji se ubrizgavaju ispod bora i zaglađuju ih. Efekti filera obično traju 9 do 18 meseci, nakon čega hijaluron postepeno nestaje iz kože. Koliko će dugo će se zadržati zavisi od kvaliteta filera, kao i od navika klijenta, jer se pravilnom negom može produžiti dejstvo.
Upravo je pomenutim tretmanima inspirisan novi serum koji dolazi iz Laboratorije Vichy – Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler. Reč je o inovaciji koja oponaša dejstvo filera, tačnije popunjava bore i tanke linije nastale u površinskom sloju kože – epidermisu.

U ČEMU JE SUPER MOĆ NOVOG SERUMA?
Nauka je već dokazala da za pojavu znakova starenja nisu odgovorni samo geni već i ekspozom – kumulativno delovanje svih štetnih faktora. Ekspozom obuhvata sve štetne uticaje iz spoljne okoline (zagađenje vazduha, UV zračenje…), ali i naše navike – san, ishranu, stres, odnosno sve što nije genetska predispozicija. Hronično nezdrav ekspozom uzrok je svih znakova starenja kože, od prevremenih bora i gubitka elastičnosti do neujednačenog tena. Upravo pod dejstvom ekspozoma koža svakodnevno gubi prirodnu hijaluronsku kiselinu iz epidermisa u većoj količini nego što može da je proizvede. Tu na scenu stupa Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler – serum inspirisan dermatološkim filerima, koji na neinvazivan način nadoknađuje 100% dnevnog gubitka hijaluronske kiseline u epidermisu.

AKTIVNI SASTOJCI
Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler spada u proizvode nove generacije, što znači da je njegova formula minimalistička i da je obogaćen mudro odabranim aktivnim sastojcima koji ciljano deluju na sve znakove starenja kože. U skladu sa tim, sadrži 1 odsto hijaluronske kiseline niske molekularne mase za smanjenje bora i tankih linija i 0,5 odsto hijaluronske kiseline visoke molekularne mase za vraćanje punoće na površini kože.
Moćna formula obogaćena je i vitaminom Cg i peptidima, koji stimulišu proizvodnju kolagena čime se osnažuje potporna struktura kože. Pored toga, ovi sastojci imaju i druge super moći. Vitamin Cg sa snažnim antioksidativnim dejstvom vraća koži izgubljeni sjaj i sprečava pojavu pigmentacijskih fleka, dok istovremeno štiti hijaluronsku kiselinu od deterioracije pod uticajem ekspozoma. S druge strame, peptidi zaglađuju kožu i sprečavaju gubitak vlage.
Čitava priča zaokružena je Vichy vulkanskom vodom, obogaćenom sa 15 minerala, koja osnažuje prirodnu barijeru kože.

KAKO SERUM DELUJE NA KOŽU?
Kontinuiranom primenom Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler progresivno deluje na bore i tanke linije i vraća punoću koži lica i područja oko očiju. Klinički je dokazano da su posle 2 nedelje redovne upotrebe bore smanjene za 14 odsto, a tanke linije za 19 odsto. Isto ispitivanje, na uzorku od 53 žene, pokazalo je da su ispitanice nakon 6 nedelja imale 47 odsto manje bora i 60 odsto manje tankih linija.

Bezbednost: Formula je hipoalergena, dermatološki i oftalmološki testirana, bez mirisa i bez alkohola, zbog čega je pogodna za negu svih tipova kože, čak i osetljive (proizvod je testiran na više od 4000 žena sa osetljivom kožom).

Primena: Da biste nakoknadili 100% dnevnog gubitka hijaluronske kiseline u epidermisu, potrebno je da uključite serum i u jutarnju i u večernju rutinu. Stavite 2-3 kapi seruma na dlan, a potom vrhovima prstiju preparat ravnomerno nanesete na suvo i čisto lice i okoloočno područje. Pravilno doziranje omogućava precizan aplikator inspirisan farmaceutskim standardima, koji podrazumevaju da prilikom nanošenja proizvod ne dolazi u dodir sa kožom, čime se sprečava kontaminacija formule.

Napomena: Za optimalne rezultate koristite serum u kombinaciji sa Liftactiv Supreme dnevnom negom sa SPF 30.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Marija i Ana Đorđević, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite