04.04.2017

Novi trend u konturisanju: 5 koraka do savršenog tena

Kim Kardashian West proslavila je poslednjih godina konturing tehniku šminkanja čiji je tvorac njen lični makeup artist Mario Dedivanović. Stvaranje senki na licu u cilju postizanja mršavijeg izgleda godinama je bio vodeći trend u svetu šminke, a nakon što smo svedočili najneverovatnijim zloupotrebama ove tehnike, ovo sezone usledio je neočekivani twist.
Konturing je dobio novu, prirodniju varijantu koju smo imali priliku da vidimo na revijama mnogih vodećih dizajnera poput Michaela Korsa ili J.W.Andersona, a promenu je prihvatio i sam Mario Dedivanović. Osnovni cilj je da lice izgleda prirodno te se jake podloge odbacuju, a umesto oštrih prelaza i upotrebe tamnih bronzera, sada su senke na licu mnogo mekše, pa su konture sofisticiranije.
Ukoliko želite da postignete ovaj makeup look pratite narednih 5 koraka.

2k 4417

1. KLJUČ JE U NEZI KOŽE
Dok su prethodnih sezona mnogi makeup artisti, a naročito YouTuberi savetovali nanošenje jakih podloga koje prekrivaju sve nepravilnosti, igra je sada u potpunosti promenila pravila. Napokon je na ceni čista i negovana koža preko koje se nanose lagane podloge čija je funkcija tek da ujednače ten.

2. IZABERITE ODGOVARAJUĆU PODLOGU
Boja tečnog pudera mora odgovarati vašem tenu ili eventualno može biti jedan ton tamnija. Ovo je jedini način da postignete prirodni izgled. U zavisnosti da li imate masnu ili suvu kožu izaberite odgovarajuću strukturu, a na ceni su podloge koje lice čine blistavim.

1k 4417

3. NE PRESKAČITE KOREKTOR
Da bi se postigao besprekoran izgled kože, korektor je najvažniji proizvod. Čuvena makeup atristkinja Bobbi Brown već decenijama unazad ističe da je ovo ključni preparat u svakoj kozmetičkoj torbici, a sa njom se slaže i Mario Dedivanović.

4. ISPROBAJTE NOVE KONTURING PALETE
Klasične palete sa tamnosmeđim i žutim tonovima sada su out, a njihovo mesto zauzele su palete suptilnijih tonova, kao i formule i teksture koje su gotovo transparentne na koži. Iako ove palete nisu tipične za konturisanje, koristi ih sve više šminkera kako bi dobili glossy prirodan izgled kože, bez vidljivih prelaza i tamnih crta. Kada je reč o aplikaciji proizvoda za konturisanje, možete ih nanositi prstima ili čestkicom, kojim je sada potrebno mnogo laganije prelazite preko kože.

Laura Mercier Flawless konturing paleta

Laura Mercier Flawless konturing paleta

5. ZABORAVITE KOMPAKTNE PUDERE
Još jedan proizvod koji vam za novi stil neće trebati jeste kompaktni puder kojim uobičajeno fiksirate makeup i suzbitijate probijanje masnoće na licu. Međutim, mat ten je ove sezone out, a željeni efekat je sjajan ten koji je čak i pomalo vlažan. Zato puder u prahu zamijenite sprejem na bazi silikona kojim ćete postići blistavi finiš.

Smashbox Photo Finish prajmer vodica

Smashbox Photo Finish prajmer vodica

Foto: harperandharley.com/Promo

Poslednje vesti
Ne propustite