03.03.2021

Novi trendovi koji su prikazani na upravo održanoj Nedelji mode u Milanu

Dok su nedelje mode u Njujorku i Londonu prošle relativno mlako, upravo održana smotra u Milanu privukla je veliku pažnju, kako modnih insajdera tako i publike. Istina je da su i ovog puta revije održane bez gledalaca, tačnije uz prisustvo malog broja bajera i modnih urednika, ali magija Milan Fashion Weeka nije izostala. Tome je svakako doprinelo prikazivanje druge kolekcije Miucije Prade i Rafa Simonsa (u prvoj iz objektivnih okolnosti nisu pokazali svoj maksimum), zatim neočekivana dominacija crne, bele i matlik boja na reviji brenda Valentino (poznatom po smelom koloritu), kao i zabava koju je Jeremy Scott priredio na Moschinovoj reviji. Svoj doprinos dale su i influenserke, koje su pratile revije iz svojih domova, ali su redovno na Instagramu objavljivale total lookove u komadima brendova koji su ih angažovali.

Valentino

Iako spektakl nije izostao, fokus je ipak bio na prikazanim kolekcijama, koje su bile malo drugačije od onoga na šta smo navikli na Nedelji mode u Milanu. Umesto elegantne i prefinjene estetike s mnogo boja i printeva, dominantno mesto ovog puta zauzeli su eklektika i boemski vajb. Uticaj pandemije primetan je i u tome što je akcenat, više nego ikada, stavljen na starim zanatima i ručnom radu, pa smo videli mnogo pletenih i heklanih komada ili patchwork tkanina. Sve to vešto je upakovano u savremenu estetiku, a u nastavku vam otkrivamo četiti trenda koja su dominirala pistama.

NEON

Neon boje imale su važno mesto u modnom svetu tokom 2019. godine, ali smo ih tokom pandemije potpuno zabaravili. Povratak ovog kolorira možda je najbolja potvrda da stižu bolji dani.

Etro

Prada

Sportmax

Bottega Veneta

PLETIVO

Kao što smo već naglasili ručni rad zauzeo je važno mesto u kolekcijama gotovo svih brendova, a očekivano dominiraju pleteni komadi.

Prada

Fendi

Sportmax

Bally

LOGOTIP & MONOGRAM

Ovo svakako nije novi trend. Odeća i aksesoari s logotipom ili monogramom brenda već neko vreme prisutni su u modnom svetu, a izvesno je da će tako i ostati.

Max Mara

Fendi

Bally

PATCHWORK

Najupečatljivije komade u ovom stilu videli smo na reviji brenda Moschino, a patchwork detalji nisu izostali ni na revijama kuća Etro, Marni, Emilio Pucci…

Moschino

Etro

Marni

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Moschino, Etro, Max Mara
Foto: Valentino, Prada, Max Mara, Etro, Bottega Veneta, Fendi, Sportmax, Bally, Marni, Moschino

Poslednje vesti
Ne propustite