09.09.2015

Od Gwyneth Paltrow do Vere Wang: Večernji rituali uspešnih žena

Svi mi volimo da čitamo o tome kako naši ženski uzori provode dane kako bismo usavršili svoju svakodnevicu i dobili inspiraciju da postanemo bolji. U proteklih nekoliko decenija broj žena od karijere je prilično porastao, ali ipak, dame su i dalje u manjini na top pozicijama. Sve one koje su uspele da steknu slavu i bogatstvo imaju svoje jutarnje i dnevne rutine, ali se slažu u tome da je njihovo najvažnije vreme ono koje provedu tokom večeri, opuštajući se od napornog posla. Upravo u tim trenucima one dobijaju najsjajnije ideja za napredak. Izdvojili smo pet uspešnih dama na različitim pozicijama koje su otkrile svoje večernje rituale.

Sheryl Sandberg, COO Facebook-a

2p uz 8915

Sheryl Sandberg svakog dana odlazi sa posla u 5:30 popodne i hoda pola sata do svog stana. Tada počinje da priprema večeru za svoju decu, a vreme koje provodi sa njima smatra najdragocenijim tokom dana. Posle rituala sa decom odgovara na hitne mejlove, ali kada ode u krevet gasi telefon i ne dopušta da je išta uznemirava dok spava. Ona miran san smatra najvažnijim za uspešan naredni dan.

Vera Wang, modna dizajnerka

3p uz 8915

Vera Wang je jedna od najuspješnijih dizajnerki svih vremena. Ako se pitate šta bi ona mogla da radi noću, donosimo vam odgovor. Vera svoju spavaću sobu smatra svojim utočištem od surovog života i pre spavanja svake noći trudi se da umiri misli i da se relaksira. Ona tvrdi da je u tim tihim trenucima sa sobom uvek dobijala najbolje ideje.

Gwyneth Paltrow, glumica i osnivač Goop-a

nas p uz 8915

Jeste li se ikada zapitali kako Gwyneth Paltrow polazi za rukom da uvek bude smirena i pored toga što ima porodicu, bogatu filmsku karijeru, web stranicu Goop, poslovni partnerstvo sa Tracy Anderson i mnoge druge angažmane? Osim toga, često je na meti kritičara. Ona je nedavno otkrila da je njena tajna u opuštanju tokom večeri. Svoj dan najviše voli da završi u kadi sa opuštajućom aromatičnom kupkom u koju uvek doda svoja omiljena eterična ulja.

Ellen DeGeneres, komičrka i autorka talk show programa

4p uz 8915

Ellen DeGeneres praktikuje transcendentalnu meditaciju svakog jutra, ali ovim ritualom obavezno završava i dan. Reč je o drevnoj tehnici meditiranja tokom koje se izgovara mantra, a naučno je dokazano da se na ovaj način poboljšava koncentracija, produktivnost, kreativnost, a ima blagotvorno dejstvo i na naše zdravlje – smanjuje hronične bolove, snižava krvni pritisak, holesterol…

Emma Roberts, glumica

5p uz 8915

Jedan od naših omiljenih stvari oko Emme Roberts, osim njenog glumačkog talenta jeste i njena pasija prema čitanju. Ova lepa plavuša često čita časopise, ali su knjige, ipak, njena najveća ljubav. Zato uvek pre spavanja čita romane, a svoje fanove na Instagramu redovno obaveštava o tome.

Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite