13.09.2015

Od usta do usta: Jedinstveni beogradski pop-up restoran

U šarenolikoj gastronomskoj ponudi Beograda, jedinstvenim konceptom i originalnim enterijerom izdvojio se pop-up restoran “Od usta do usta”. Nastao kao izraz bunta i pokušaj da se stvori mesto gde se može pojesti sveža, sezonska hrana pripremljena po oprobanoj i dobro osmišljenoj recepturi postao je oaza za hedoniste koji vole da uživaju u svakom zalogaju.

1p u 13915

Otvoren je pre tri godine, a nakon Pariske i Kapen Mišine ulice, sada se ušuškao između ulica Braće Nedić i Kumanovske gde često zalaze pravi gastro istraživači. Rukom isprisan meni i tabla sa preporukama uvode vas u neodoljivo iskustvo. Fokus je na mediteranskoj kuhinji, a sve namirnice dolaze sa domaćih pijaca.

3p u 13915

Zato se jelovnik menja iz dana u dan i ispisuje na tabli, pa se pored već odomaćenih klasika, kao što su sveže pripremljene raviole ili biftek, često dodaju nova jela poput salata, čorbi ili poslastica.

2p u 13915

Doručak je rezervisan za italijanske piadine, omlet od domaćih jaja, ručak za salate, raviole i meso, dok je svaka večera na ovom mestu poseban doživljaj.

6p u 13915

Nedeljom je jelovnik upotpunjen budget friendly obrokom koji uključuje supu, glavno jelo i dezert što ovaj restoran čini kao stvorenim za nedeljni porodični ručak. Za one koji uz dobro jelo vole da uživaju i u piću pripremljena je odlična ponuda domaćih vina.

7p u 13915

Dizajn restorana prati koncept, pa je zato enterijer jednostavan i u minimalističkom stilu bez napadnih detalja. Restaurirane stolice i stolovi i svetle boje zidova čine prostor svetlim i prijatnim. Nameštaj je s početka dvadesetog veka, a sve je ručno i s velikom pažnjom dovedeno do sadašnjeg oblika kako bi prostoru dalo toplinu i prizvuk prošlosti.

4p u 13915

Da ovo nije restoran kao svaki drugi, govori i činjenica da se ovde često organizuju književne večeri, izložbe, koncerti, kao i gostovanja kuvara, džez svirke, fair pay promocije vina i brojna druga dešavanja.

5p u 13915

8p u 13915

9p u 13915

10p u 13915

Foto: Facebook/Od usta do usta

Poslednje vesti
Ne propustite