26.12.2016

Odlazak legende: Preminuo George Michael

Brzinom munje, juče je svet obišla vest da je iznenada preminuo legendarni pevač George Michael. Pedesettrogodišnji superstar umro je od posledica srčanog udara u svom domu u Oksforširu, a njegov izdavač objavio ja kako je preminuo mirno.
Michael je postao slavan najpre kao frontmen grupe Wham koju su početkom osamdesetih osnovali on i njegov školski drug Andrew Ridgeley. Njihovi hitovi poput Club Tropicana ili Last Christmas i danas su veoma slušani, a 2017. biće objavljen i dokumentarni film posvećen bendu.

Najveću popularnost Micheal je ipak doživeo kroz solo karijeru tokom koje je prodao više od 100 miliona albuma. Vest o njegovoj smrti zatekla je svet baš u periodu kada se spremao da sa čuvenim britanskim producentom nadimka Naughty Boy radi na novim pesmama.
– Jako sam uzbuđen zbog početka naše saradnje. Nikada nisam imao ovoliki entuzijazam na početku jednog projekta – rekao je početkom septembra Naughty Boy koji sarađuje sa najvećim svetskim zvezdama poput Beyonce.
Podsećanja radi, osim grandioznih uspeha, karijeru George Michaela obeležili su i skandali poput hapšenja 2008. godine dok je na turneji 2011. jedva preživeo od pneumonije. Detalji o njegovoj sahrani još nisu saopšteni, a porosica je zamolila javnost za privatnost.

Foto: Instagram/pilsenchica

Poslednje vesti
Ne propustite