nas sb 29619
29.06.2019

Omiljene beogradske adrese za uživanje u sladoledu

Kad temperatura pređe 30 stepeni, teško je zamisliti dan bez sladoleda. Bez obzira na to da li je reč o tradicionalnim ukusima ili o kreativnim i neobičnim kombinacijama, ova kremasta, slatka, neodoljiva poslastica neophodna je tokom letnjih dana. U Beogradu je tokom poslednjih desetak godina otvoreno nekoliko odličnih mesta gde možemo pojesti sladoled napravljen od prirodnih sastojaka, a mi vam predstavljamo naše tri omiljene adrese. Dovoljno je reći da ćete pronaći najzanimljivije kombinacije od pistaćija, rikote, grčkog jogurta i susama. Zvuči primamljivo, zar ne?

CRNA OVCA

1sb 28619

Crna ovca uspešno je zavela Beograđane još 2015. godine kada je otvorena na Dorćolu (Kralja Petra 58), a danas u njihovim sladoledima možete uživati i u Njegoševoj 45. Početna ideja kreatora ovog brenda bila je da stvore sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intezivnijeg ukusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo letnje osveženje već dezert koji se može jesti tokom cele godine. I uspeli su u tome.
Osim po odličnom kvalitetu sladoleda, Crna ovca prepoznatljiva je i po zanimljivim ukusima kao što su susam kafa sa čokoladnim zrncima kafe, kruška u mleku sa orasnicama ili rikota sa medenim saćem.

BACIO GELATO

2sb 29619

Ako tragate za tradicionalnim italijanskim sladoledom Bacio Gelato (Njegoševa 1a) je pravo mesto za vas. U prijatnom ambijentu, Beograđani od 2009. godine imaju priliku da probaju sladolede od prirodnih sastojaka koji imaju pun ukus, a pripremaju se kao zanatski gelato po recepturi starih italijanskih majstora. Bez glutena su i sa oko 8 % masti, a dobri su i za dijabetičare jer se u mnogim ukusima umesto šećera koristi stevia. U ponudi je pet kategorija sladoleda – mlečni, voćni, ukusi sa jogurtom, zatim sa steviom, a za one sa najistančanijim ukusom tu su i premium sladoledi.

GELATO FREDDO

3sb 29619

Na dve adrese u Beogradu, u samom centru grada, u Čika Ljubinoj 7 i na Senjaku (Koste Glavinića 3a) možete uživati u Gelato Freddo ukusima. U njihovoj radionici sladoled se pravi po recepturi sicilijanskih i kalabrezijskih majstora od najkvalitetnijih, prirodnih sirovina koje se uvoze upravo iz tih italijanskih regija. Koriste se isključivo sveže voće i organsko mleko, bez glutena, veštačkih boja i aditiva. Gelato Freddo tim sladoled pravi s mnogo strasti i posvećenosti, a neki od omiljenih ukusa su gelato freddo, fere roche, mandarina, zelena jabuka, panakota…

Foto: Promo
Naslovna fotografija: @gelato_freddo

 

Poslednje vesti
Ne propustite