nas 2 mz 17917
16.09.2017

Omiljeni jesenji komadi Mime Zečević

Kada govorimo o najuticajnijim domaćim modnim blogerima jedno od imena koje je poslednjih godina konstantno u samom vrhu najmoćnijih influensera svakako je Mima Zečević. Autorka online stranice Mima’s Choice izdvojila se zanimljivim, a opet praktičnim, odevnim kombinacijama koje gotovo svaka devojka može da implementira u svoj stil odevanja. Ova talentovana devojka sa istančanim ukusom po struci je diplomirani ekonomista i radi kao direktor komercijale u jednoj građevinskoj firmi, ali je svoju ljubav i strast prema modi odlučila da zapečati pokretanjem bloga.
Iako voli da isprati sve aktuelne trendove, Mima nije jedna od onih devojaka koja igra na sigurno, pa na njenoj internet stranici ili na Instagram profilu nećete videti goruće komade kojima su preplavljene društvene mreže. To je bio i jedan od glavnih razloga zašto smo se zainteresovali šta će nositi ove jeseni i kako gradi svoje outfite.

3mz 16917

@mimazecevic

Koji komadi su vaši ovosezonski favoriti?
- Ove jeseni sigurno ću nositi mantile u kombinaciji sa pocepanim farmetkama, a kada je reč o obući trenutni favorit su mi Nike Cortez patike. One su odlične za sve gradske outfite, a smatram da mogu da ih ponesem i na poslu u nekoj od casual friday varijanti. Dopadaju mi se i oversize džemperi koji će, takođe, često biti moj izbor ove jeseni jer su odlični za sve prilike. Mogu da ih nosim i na poslu, ali u paru sa visokom petom i tokom večernjih izlazaka.
Koliko se vaše poslovne odevne kombinacije razlikuju od onih koje nosite privatno i koje predstavljate na svom blogu?
- Generalno, male su razlike. Svakako da poslovni outfiti iziskuju malo strožiju formu, ali ja sam tip devojke u čijim je odevnim kombinacijama gotovo uvek prisutna doza elegancije. Tako uglavnom nosim istu odeću i na poslu, i privatno, osim što napravim male promene u izboru asesoara. Zanimljiva torba, nakit i visoke štikle mogu da naprave veliku razliku, ali s druge strane, moram da priznam da sve češće biram ravnu obuću.

1mz 16917

@mimazecevic

Da li vaše mnogobrojne obaveze zahtevaju da budete praktični kada je reč o odevanju?
- To je apsilutno neophodno mada moram da priznam da nisam preterano praktična. Smatram da bi odevni stil trebalo da bude zanimljiv, originalan i u skladu sa vašom ličnošću. Ukoliko, uz sve to, uspete da budete i praktični, onda je to pun pogodak. Moj prioritet je da mi odeća koju nosim bude udobna jer kada se ne osećate komformno u garderobi to se lako vidi na vama, kao što je uvek primetno i kada niste zadovoljni izgledom. Zato se trudim da biram stvari u kojima se lepo osećam ali, s vremena na vreme, mi se dogodi da ponesem neki interesantan komad odeće ili obuće koji nije baš najkomforniji. Zbog toga u svom autu uvek imam par baletanki ili patika koje rešavaju problem u situacijama kada sam u neudobnoj obući a moram da završim obaveze u kratkom roku. Takođe, veoma su mi korisne i kada zbog posla posećujem gradilišta.
Kako usklađujete obaveze u firmi sa blogovanjem?
- Imam odličnu saradnju sa ljudima u firmi u kojoj radim i oni imaju razumevanje za moje obaveze kada je reč o blogu. S druge strane, uvek se organizujem tako da ni jedan posao ne trpi jer pravim raspored i sve obaveze završavam na vreme. Ako, recimo, zbog bloga idem na putovanje, to unapred najavim ljudima u mojoj firmi i organizujem svoje obaveze tamo tako da sve može da funkcioniše i dok nisam tu. Istovremeno, fotografisanja za blog radim po završetku radnog vremena ili rano ujtru pre odlaska na posao što je i odličan tajming pošto je tada najbolje svetlo.

2mz 16917

@mimazecevic

Spadate li u devojke koje imaju mnogo garderobe u svom ormaru?
- Definitivno sam jedna od onih koja ima previše odeće, a moje drugarice bi vam sada svašta rekle na tu temu. Jednom ili dva puta godišnje pravim generalno čišćenje ormara kada garderobu koju ne nosim poklonim sestrama ili prijateljicama. Svake sezone volim da obnovim svoju kolekciju novim i aktuelnim komadima, ali primećujem da sa godinama postajem sve praktičnija i da neke stvari nosim i po nekoliko sezona. Trudim se da sve manje vremena provodim u šopingu, a sve više u svom ormaru kako bih iskoristila stvari koje su već tamo. Ali da imam previše garderobe – imam.
Pratite li modne trendove?
- Naravno, danas zahvaljujući društvenim mrežama svi mogu da budu u toku sa trendovima, a ja pratim sve popularne naloge na Instagramu. Osim toga, uvek imam najnovije brojeve modnih časopisa kao što su Vogue, Elle ili Harper’s Bazaar, u kojima najviše volim da gledam editorijale. Mislim da je dobro biti u toku sa trendovima, ali ih ne treba slepo slediti. Sve što je moderno trebalo bi prilagoditi sebi i sopstvenom stilu odevanja jer se u suprotnom gubi poenta.

5mz 16917

Naslovna fotografija: Miomir Milić

 

Poslednje vesti
Ne propustite