12.12.2015

Osam filmova koji će vas inspirisati da putujete

Praznici su idealno vreme za putovanja i avanture tokom kojih možemo da zaboravimo na svakodnevnevicu. Putujući upoznajemo nove kulture, stičemo nove prijatelje, ali i otkrivamo nove delove svoje ličnosti. Inspirisani izrekom da ko nije putovao nije živeo izvojili smo osam filmskih naslova koji će vas sigurno podstaći da razmišljate o pakovanju kofera i odlasku na odmor.

#1 Ponoć u Parizu

1f 121215

Gil i njegova verenica dolaze u Pariz, gde on namerava da završi svoj roman. Budući da se veoma razlikuje od svoje površne buduće supruge, Gil uživa u vremenu koje provede sam, u lutanju pariskim uličicama. Jedne večeri, nakon što se oglase crkvena zvona, njegovu pažnju privlači vesela družina u automobilu iz dvadesetih. Na njihov nagovor, ulazi u kola i iznenada prolazi kroz vreme – zatiče se u društvu Pabla Pikasa, Salvadora Dalija i Ernesta Hemingveja. Što više vremena provodi sa njima, ali i zavodljivom Adrijanom, Modiljanijevom i Brakovom devojkom, njemu sve teže pada povratak u stvarnost…

#2 Odmor

2f 121215

Dve mlade žene neposredno pre Božića doživljavaju krah ljubavnih veza. Iris živi u maloj kući u Suriju, nedaleko od Londona, a Amanda vodi brz život televizijske zvezde, i smeštena je u velikoj kući u Los Anđelesu. Ove dve devojke upoznaju se preko interneta i dolaze do zaključka da bi mogle da privemeno zamene prebivališta.
Za vreme svoje posede Amanda upoznaje Irisinog privlačnog brata Grema, a Iris Amandinog kolegu Majlsa. Obe se zaljubljuju daleko od svog doma, a nove veze doneće im mnogo više nego što su mogle da zamisle.

#3 Do neba

3f 121215

Ova avanturistička animirana komedija dobila je čak dva Oskara i jedna je od najlepših ikada. Kada sedamdesetosmogodišnji Karl Fredriksen, bivši prodavac balona, reši da napusti svoje okruženje i ostvari svoj dečački san da otputuje u Venecuelu, on odlučuje da sa sobom ponese i svoju kuću. Vezujući za kuću hiljadu balona koji su ga zajedno sa njom digli u vazduh dolazi do ostvarenja snova iz detinjstva, ali i do nepredviđenih okolnosti koje će zaokupiti vašu pažnju. Uprkos čudnim likovima kao što je izviđač Rasel, ovaj film je dirljiva priča o gubitku, životu, putovanju i pronalaženju sebe.

#4 Lista poslednjih želja

4f 121215

Sa sličnom temom kao prethodni, ovaj film ubediće vas da nikada niste previše stari da ostvarite svoje snove. Kada im je dijagnostikovana teška bolest, mehaničaru Karteru i milijarderu Edvardu ukrštaju se putevi u bolnici i postaju dobri prijatelji. U nameri da pre smrti ostvare svoje snove sastavljaju listu poslednjih želja i odlučuju da ih ostvare. Iako je naziv filma pomalo tužan, film sadrži i niz komičnih situacija. Sve u svemu, ovo je film koji vredi pogledati.

#5 Jedi moli voli

5f 121215

Liz Gilbert zbog osećanja izgubljenosti u svom životu donosi odluku da se razvede i da promeni sve iz korena. Želi da sazna ko je zaista, gde ide, šta želi i zašto. Želi promenu i odlučuje da putuje svetom u nadi da će pronaći sebe. Na tom putovanju upoznaje mnoge inspirativne ljude i pronalazi prave vrednosti u svom životu. Jede, moli i voli.

#6 Tajni život Voltera Mitija

6f 121215

Volter Miti je zanesenjak koji lebdi kroz život. Njegova glava ispunjena je raskošnim fantazijama u kojima pokušava da pronađe spas od svakodnevnih frustracija kod kuće i na poslu. Kada sazna da je njemu i koleginici koja mu se sviđa posao u opasnosti kreće u avanturu koja će vas ostaviti bez daha! Stiler će vas nasmejati, rasplakati, ali i inspirisati za možda neke nove avanture.

#7 U divljini

7f 121215

Zasnovan na istinitoj priči i istoimenom bestseleru, ovaj čudesan film dobitnik je Zlatnog globusa i dva puta nominovan za Oskara. Film govori o doživljajima Kristofera Makandlesa, uspešnog studenta i sportiste koji odlučuje da se odrekne svega i donira svoju ušteđevinu u dobrotvorne svrhe. Takođe planira i život na Aljasci u koju kreće peške bez ijedne pare. Na ovom putovanju srešće ljude koje će promeniti i koji će uticati na njegov život. Sigurna sam da će vas ova priča dirnuti i da ćete bar u jednom trenutku poželeti da budete na mestu glavnog junaka.

#8 Seks i grad 2

8f 121215

Dve godine nakon događaja opisanih u prvom filmu, prijateljice su opet na okupu. Sve su sada udate, osim Samante koja ima 52 godine, i trudi se da održi svoj libido na nivou. Miranda je ostavila posao, Šarlot ima dvoje dece, Keri se udala za Mister Binga. Samanta se približava arapskom šeiku kome radi PR za biznis i koji joj daje mogućnost, da sa prijateljima odleti na luksuzni vikend u Abu Dabi. Ostatak ekipe prihvata poziv i četiri dame doživeće niz nepredviđenih avantura.

Foto: IMDB

Poslednje vesti
Ne propustite