04.12.2020

Osam hair trendova koji će dominirati u 2021. godini

Kraj godine se polako bliži, a to znači da je pravi trenutak za retrospektivu 2020, ali i za pogled u budućnost, tačnije pregled trendova kojima se predviđa najveći uspeh u narednoj godini. Zbog pandemije, za sada, nije lako predvideti da li ćemo i narednih 12 meseci uglavnom provesti u loungewear odeći ili će haljine i potpetice ponovo biti aktuelne, ali kad je reč o beauty trendovima, situacija je mnogo jasnija. Već je izvesno da će negovana koža s glow efektom ostati prioritet, da ćemo uglavnom birati nude ruževe ili da će razigrane boje na noktima biti najpoželjnije. U skladu s tim, znamo i koje će frizure biti popularne u 2021, a sigurni smo da je ovaj beauty segment za većinu žena najzanimljiviji.

CHUNKY PRAMENOVI

Nedavno smo vam pisali o povratku još jednog trenda koji je obeležio 90-te godine. Krupni pramenovi koji su se u to vreme nosili najpre samo na prednjem delu glave, a kasnije i na čitavu dužinu, ponovo su se vratili  i to u novom, unapređenom izdanju. Ovog puta uglavnom su za nekoliko nijansi svetliji od ostatka kose, a nose se u kombinaciji s drugim tehnikama, kao što su omre, balayage ili babylights. Dolaze u mnogo različitih varijanti pa svako može da izabere onu koja mu najviše odgovara.

@asos_lotte

@queenofjetlags

@annelauremais

SOFT BALAYAGE

Popularizacija ovog trenda direktno je povezana s prolećnom izolacijom kada smo se prvi put susreli sa situacijom da frizerski saloni ne rade, a mnoge žene tada su i prvi put farbale kosu kod kuće. Zbog toga su frizure koje se lako održavaju u nepredviđenim okolnostima postale sve traženije, a soft balayage omogućava upravo to. Reč je o spoju dve popularne tehnike – balayage i omre – a kao što možete da pretpostavite pramenovi se ne rade od korena već počinju negde na sredini glave. Frizeri preporučuju da uz ovu tehniku birate boje koje se ne razlikuju mnogo od vašeg prirodnog kolorita jer na taj način mesecima nećete morati da posećujete salon.

@misstpw

@aimeesong

@venswifestyle

SREBRNA BOJA

Verovatno ste primetili da nemali broj uticajnih žena iznad 50. godine s ponosom nosi svoju sedu kosu, ali srebrna boja naredne godine neće biti popularna samo među njima. Sve više su zastupljeni i sivkasti pramenovi kakvi su se nosili 80-tih godina. Ovo može biti jako zanimljiv izbor za sve koji vole hladne nijanse, ali da biste što duže sačuvali boju potrebno je da obratite pažnju na negu kod kuće, tačnije da koristite ljubičaste šampone.

@greceghanem

@kycolor

BAKARNE NIJANSE

Crvena boja već nekoliko sezona nalazi se na listi najvećih hair trendova, ali je svaki put aktuelna neka druga nijansa. U 2021. dominiraće bakarni tonovi i to oni topli i prigušeni koji podsećaju na boju kestena. Ovaj trend savršen je za sve devojke koje teže promeni, a baš kao i sivi tonovi, i bakarna boja zahteva malo više pažnje i izbor šampona koji je namenjeni za negu crvene kose.

@amy_lawrenson

@alwaysjudging

@aysha.sow

SLOJEVI U KOSI

Naglašen volumen i slojevita frizura definitivno su postali big deal ove sezone, a njihova popularnost nastaviće se i u narednih 12 meseci. Mada mnogi smatraju da je za stepenasto šišanje potrebno imati dugu i gustu kosu, slojevi se lako prilagođavaju različitim dužinama i teksturama i ne postoji jedan način da ih nosite. Poenta je da uvek izgledaju spontano i ne preterano doterano, bez obzira na to da li imate kosu do vrata ili vam prekriva laktove.
Glavna prednost ove frizure je činjenica da na svima izgledaju drugačije, jer finalni look zavisi od dužine i tipa kose, ali i od načina šišanja. Kosa se obično šiša kraće pri vrhu, a potom slede sve duži pramenovi kako bi se postigla bogata tekstura. Iako većina žena s tankom kosom ima predrasude prema ovoj frizuru, istina je da slojevi, ukoliko se mudro rasporede, mogu stvoriti iluziju gušće i jače kose.

@vivienhoorn

@jeannedamas

@saasha_burns

@negin_mirsalehi

RAZBARUŠENI BOB/LOB

Ovaj trend direktno se nadovezuje na prethodni jer suprotno oštrim rezovima i glass hair efektu, koje smo voleli prethodnih sezona, bob ovog puta dolazi u razbarušenom izdanju. To znači da su krajevi istanjeni, a ova frizura najbolje izgleda kada je kosa prelomljena jer je glavni cilj da se postigne neobavezan look.

@xeniaadonts

@lisa.olssons

@carmengracehamilton

ŠIŠKE

Baš kao crvene nijanse, i šiške poslednjih sezona polako zauzimaju mesto među vodećim trendovima, a frizeri tvrde i da jako dobro funkcionišu sa zaštitnim maskama. Ukoliko razmišljate o tome da skratite šiške znajte da je zima idealan period za to. Sada ćete se mnogo lakše navići na njih nego tokom leta kada se često zbog vrućine i znoja lepe za čelo. Birajte opcije koje odgovaraju vašem obliku lica i teksturi kose pošto određene verzije šiški mogu da naglase neke delove lica. Duže šiške skreću pažnju na jagodnične kosti ili nos, a nekada i vizuelno skraćuju dugo lice. Suprotno tome, šiške na stranu izdužuju zaobljeno lice dok kratke šiške dobro stoje samo ženama s ovalnim, srčanim ili okruglim licem.

@orionvanessa

@maria_bernad

@_jeanettemadsen_

KRATKA KOSA

Mada su ove frizure rezervisane samo za najhrabrije žene, zapravo su veoma lake za održavanje i nećete trošiti vreme na česta pranja i stilizaciju. Pored toga, ovaj trend vam garantuje da ćete uvek izgledati šik, a dolazi u bezbroj različitih varijanti koje lako možete prilagoditi obliku lica i teksturi kose. Najpopularnija će svakako biti pixie frizura, u dužoj ili kraćoj verziji, ali nećete pogrešiti ni ukoliko napravite drugačiji izbor.

@rowanblanchard

@alyssainthecity

@slipintostyle

Naslovna fotografija: @vivianhoorn
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite