nas m 14317
19.04.2019

Osam trikova za make-up koji traje čitavog dana

Sigurni smo da se i vama dogodilo da ujtru napustite stan potpuno zadovoljni vašim make-upom, ali da već posle nekoliko sati više ništa nije isto. Koža koja je počela da se sija, razmazana maskara ili ajlajner, ruž koji je nestao sa usana… Ovo su samo neki od prolema sa kojima se većina žena svakodnevno suočava. Ako želite da vaša šminka izgleda sveže tokom celog dana sledite naredne korake.

PRAJMER

Nakon što temeljno očistite lice i nanesete hidratantnu kremu obavezno stavite i prajmer. Ova baza za šminku smanjuje vidljivost pora i manjih bora. Takođe, vaša šminka će trajati duže jer prajmer spremčava lučenje sebuma.

1m 14317

@beautyblender 

TEČNI PUDER

Birajte dugotrajne formule koje garantuju postojanost, ali budite obazrive ukoliko imate suvu kožu. U tom slučaju, puder nanesite u tankom sloju. Obavezno koristite beauty blender i njime dobro utrljajte puder kako bi vaša koža upila što više proizvoda jer će tako biti postojaniji.

KOMPAKTNI PUDER

Sve to osigurajte nanošenjem tankog sloja pudera u prahu ili kamenog pudera i to velikom rastresitom četkom. Na T zonu sa koje se šminka zbog masnoće prvo i skida, dodatno utapkajte malo više kompaktnog pudera.

2m 14317

@guerlain

SENKE

Nanesite sloj korektora i pudera u prahu na kapke. Tako ćete napraviti dobru osnovu za nanošenje senke. Boja će biti intenzivnija, a kasnije se neće skupljati u prevoju kapka i biće besprekorna tokom celog dana.

AJLAJNER

Birajte vodootporne ajlajnere jer ćete jedno sa njima biti sigurne tokom celog dana.

3m 14317

@colourpopcosmetics

RUMENILO

Izaberite neku od prirodnih nijansi kao što je boja breskve, a ukoliko želite da vaša koža ima dodatni sjaj, na vrhove jagodica nanesite i hajlajter.

FIKSATOR

Da biste bile potpuno sigurno da će vaš makeup ostati na licu čitavog dana, po završetku šminkanja, isprskajte celu površinu lica fiksatorom za šminku.

RUŽ

Pre nanošenja ruža, uokvirite ivice usana olovkom u istoj boji. Nakon što nanesete prvi sloj karmina, stavite na usne puder u prahu, pa preko njega nanesite još jedan sloj ruža.

4m 14317

@guerlain

Naslovna fotografija: @eman

Poslednje vesti
Ne propustite