25.03.2017

Otvoren Beogradski festival igre

Četrnaesti Beogradski festival igre, koji se održava pod sloganom “Velika igra”, sinoć je svečano otvoren u Sava centru. Festival je počeo nastupom čuvenog Baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera, koji se publici u Beogradu predstavio sa dve koreografske postavke koje potpisuju Kristal Pajt i Šaron Ejal. Pored publike u dvorani, izvođenja su po prvi put na velikom platnu mogli da prate svi koji su bili na Trgu Republike.

Balet Britanske Kolumbije

Balet Britanske Kolumbije

Na samom početku, publici se obratio poznati baletski igrač Đuzepe Pikone, koji je tom prilikom pozvao ljubitelje igre da u narednim danima uživaju u spektakularnim izvođenjima umetnika iz čitavog sveta, a nakon maestralnog izvođenja komada “Usamljeni eho” i “Bil”, direktoru kompanije Baleta BC i predsedniku Kanadske asocijacije baletskih kompanija Branislavu Henselmanu uručena je i nagrada “Vip poziva”.

Uručenje nagrada Vip poziva

Uručenje nagrada Vip poziva

Priznanje, koje se dodeljuje domaćim umetnicima koji su izgradili karijere na svetskim pozornicama, Henselmanu je uručio generalni direktor/CEO kompanije Vip mobile Dejan Turk.

Dejan Turk

Dejan Turk

– Beogradski festival igre ove godine ugostiće velike koreografske zvezde iz čitavog sveta, među njima ima i onih kojima ovo nije prvo učešće na festivalu, što svakako imponuje, a ovogodišnji slogan “Velika igra” kao i uvek obavezuje. Igra mora da bude velika i posebna, da ostavlja traga, da bi se o njoj uopšte pričalo – rekla je Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre.

Aja Jung i Dejan Turk u društvu američkog ambasadora Kajla Skota

Aja Jung i Dejan Turk u društvu američkog ambasadora Kajla Skota

Festival će trajati do 11. aprila, a sve informacije o programu i prodaji ulaznica možete pronaći na linku: www.belgradedancefestival.com.  

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite